суботу, 27 червня 2020 р.

Вимріяна поколіннями


                              Я – українець! Є у мене право
                              На рідну мову та свою державу,
                              На гордий прапор золотисто – синій,
                              На щастя жити у такій країні.
Всі ці та інші права, як маленьких громадян України так і дорослих. закріплені українською Конституцією, яка 28 червня святкує свій день народження. Ця дата вписана в календарі червоними літерами, адже – це свято Основного Закону держави!
  Святкування Дня Конституції України -  це не просто данина традиції, це можливість проявити силу патріотизму, згадати зусилля і втрати, з якими наші предки відстоювали права на свою свободу, а сьогодні наші брати - герої знову захищають суверенітет і цілісність нашої України.
  Конституція визначила найціннішим – життя людини, її здоров'я, честь і гідність, надала кожному громадянину, незалежно від віку, можливості для самоорганізації, свободу слова та віросповідання. І обов’язок кожного українця поважати Конституцію та дотримуватись її законів.
 Каланчацька бібліотека для дітей підготувала для своїх читачів тематичну книжкову добірку – вікторину «Конституція права – всім законам голова!». Діти мали  і мають можливість це раз ознайомитися з статтями Конституції, переглянути та прочитати книги про Основний  Закон України та перевірити свої знання про історіюстворення Конституції, про її змістовність, відповівши на запитання добірки від Маленького Українця. Відповіді на всі запитання можна знайти у книгах, представлених на виставці.  Книжкова добірка – вікторина буде чинною до 3 липня 2020 року. Ласкаво запрошуємо до бібліотеки!
  Для того, щоб наші юні користувачі краще знали  про Конституцію та цікаві історичні факти про неї, працівники дитячої бібліотеки підготували відеоурок патріотичних цінностей "Вимріяна поколіннями"


Каланчацька бібліотека для дітей вітає всіх зі днем народження Основного Закону України! Нехай цей святковий день принесе  радість і успіх, родинний затишок і злагоду, добробут і гарний настрій! Бажаємо усім впевненості, сили, гідності та усвідомлення захищеності своїх прав, що дає нам Конституція нашої держави. Зі святом!


Немає коментарів:

Дописати коментар