середу, 15 липня 2020 р.

Літні читацькі змагання в форматі 3D: Діти. ДімBooks. Дозвілля



 За ініціативи Національної бібліотеки України для дітей спеціалізованими бібліотеками України для дітей за сприяння Міністерства культури України, Української асоціації працівників бібліотек для дітей, Національної секції Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY оголошено ІІІ Всеукраїнський читацький конкурс - "Лідер читання  - 2020».
 Його метою є розвиток інтелектуального потенціалу дітей, заохочення дітей і підлітків до систематичного читання та змістовного дозвілля, популяризація дитячого читання та української книги.  Учасником Конкурсу «Лідер читання» може стати кожен зареєстрований користувач дитячої бібліотеки віком 11-13 років, який  багато читає  та є активним учасником різноманітних бібліотечних заходів з підтримки та популяризації дитячих книг і читання, творчих зустрічей з авторами дитячих творів.  Конкурс проводиться щороку, починаючи з 2018 року, у два тури:
       - перший на обласному рівні до 1 вересня;
       - другий, підсумковий – на всеукраїнському рівні, у терміни, визначені базою проведення урочистостей з відзначення переможців.
 У відмінності від попередніх років його формат  у цьому році переважно онлайн, а визначення переможців відбуватиметься за підсумками Програми літніх читань.
  Каланчацька бібліотека для дітей  для визначання свого  переможця  серед користувачів – «чемпіонів»  Каланчацької громади в рамках ІІІ Всеукраїнського читацького конкурсу «Лідер читання  - 2020» оголошує   «Літні читацькі змагання в форматі 3D: Діти. ДімBooks. Дозвілля» з 15 липня  по 25 серпня 2020 року. За цій період  кожен  користувач  дитячої  бібліотеки віком 11-13 років   зможе  стати «лідером читання» та представляти нашу громаду на обласному рівні.
 Для цього потрібно приходити в бібліотеку, читати книги по шкільній програмі та не тільки, брати участь в бібліотечних заходах та  «заробити» фішки з балами:
«Фішка  за  книжку» - за кожну прочитану книгу  -  фішка  балом        - 1 або 2 (в залежності від кількості сторінок  книги);
«BiblioBooksЗустрічі» - за участь в бібліотечних онлайн та офлайн  заходах   фішка  балом  -3.
« STOP – cторінки »  - творчі роботи  (буктрейлер, презентація, відгук про книжку,  рекламний плакат, ілюстрація до прочитаної книги, власний кросворд за книжкою) оцінюються фішкою від - 5 до 7 балів
«Буквоїди та Чомусики»  -  за участь у волонтерській літній бібліотечній діяльності фішка балом  - 10.
     За сумарною кількістю балів - фішок і буде визначено Лідера читання – 2020 Каланчацької громади.  При підбитті підсумків будуть   враховані також прочитані книги за весь час Літних Читань «Наша фішка: діти + літо + книжка», та участь в різноманітних заходах бібліотеки. Також буде визначено найбільше  активний та читаючий  клас  серед  6 та 7 класів       смт Каланчак.  Переможці «Літніх читацьких змагань в форматі 3D: Діти. ДімBooks. Дозвілля» будуть нагороджені  грамотами та невеличкими подарунками.
    Дитяча бібліотека запрошує  своїх читачів до участі в літних читацьких змаганнях  та стати Лідером читання! 
      Заходьте до бібліотеки, слідкуйте за нашими новинами та оголошеннями на сторінках блогу та в соцмережах, беріть участь в бібліотечних заходах  та  проводьте свій літний час з користю та насолодою від прочитаних книг!
    Читання книг – це класно, доречно, під час карантину ще і безпечно!

Немає коментарів:

Дописати коментар