четвер, 30 липня 2020 р.

Книжково – археологічна розвідка «Загублений світ динозаврів»


 Книжково – археологічну  розвідку в «Загублений світ динозаврів» ,  в світ цих дивовижних і  не до кінця вивчених тварин , здійснили користувачі бібліотеки для дітей 29 липня. Це була цікава, пізнавальна, часом  незвичайна, часом містично - загадкова  віртуальна подорож на «машині часу» в світ доісторичних тварин.   Допомогли її  здійснити  дивовижні книжки про динозаврів, чудова   ілюстративна виставка, відео презентація «Сліди динозаврів ведуть в бібліотеку»  і пізнавальні мультфільми.
  Наша бібліотечна  розвідка  «опинилася» в мезозойській ері, саме в цей час на Землі жили дивовижні  динозаври. Це були рептилії, в чимось  схожі на сучасних крокодилів, ящірок, черепах. Серед динозаврів були гіганти і карлики, мирні травоїдні ящери і люті хижаки. На суші динозаври розселилися всюди, ставши її господарями. Понад сто мільйонів років динозаври залишалися владиками суші. Вони були численні, різноманітні, і ніхто не міг зрівнятися з ними досконало.
 



 Птеродактилі, диплодоки, цераптоси, тираннозавра, ігуанодони, іхтіозаври … Все це вони  - динозаври!
  Динозаври завжди розбурхували уми вчених, істориків і нашу уяву. Практично кожна дитина у світі проходить «фазу динозаврів», коли вона їсть, спить і дихає динозаврами. Іноді діти здатні нести свою любов до динозаврів протягом всього підліткового віку й дорослого життя; деякі з цих щасливчиків стають біологами й палеонтологами.
 Тому користувачі бібліотеки, що завітали на наш захід під час літних читань,  з цікавістю прослухали розповідь про те, як виглядала наша планета тоді, коли на ній не було нічого живого, познайомилися з книгами про цих доісторичних  істот, дізналися багато цікавих фактів про динозаврів, про вчених - палеонтологів, які по скам'янілим останкам тварин визначають, як виглядали, як пересувалися і чим харчувалися древні тварини, що жили колись - то на планеті, що перший скелет динозавра був описаний в 1820-х роках британським палеонтологом Вільямом Бакленд.
   Згодом юні «розвідники» взяли участь в конкурсі - вікторині   «Прапрапрабабусі сучасних ящерів»  та  конкурсі  - розкопці   «Неіснуючі  динозаври», під час якого дітям потрібно було викреслити зі списку динозаврів несправжніх, назви яких придумали бібліотекарі. Діти  прекрасно впоралися з усіма завданнями, задавали багато питань і ділилися  цікавими фактами, які вони знали самі. Вони також визначили  «Містера  Динозавр  -2020»  дитячої бібліотеки.  На думку  «розвідників»  - це Тиранозавр, який є героєм книги Конан Дойля  «Загублений світ», багатьох  художник кінострічок та серії мультфільмів «Поїзд динозаврів», які діти подивилися  на завершення заходу.  Де хто з дітей  забажав зробити світлини на згадку зі «своїм» динозавриком.

Немає коментарів:

Дописати коментар