понеділок, 31 серпня 2020 р.

Вітаємо переможців Літніх Читань!



 Цьогорічне літечко добігло до свого фінішу, щоб передати естафету часу красуні - осені. Закінчилися такі бажані та такі чудові літні канікули, а разом з ними завершилися «Літні читацькі змагання в форматі 3D: Діти. ДімBooks. Дозвілля», які  оголосила Каланчацька бібліотека для дітей  для визначення свого  переможця  серед користувачів – «чемпіонів»  Каланчацької громади в рамках ІІІ Всеукраїнського читацького конкурсу «Лідер читання  - 2020».
За цій період  кожен  з вас, любі  користувачі  дитячої  бібліотеки віком 11-13 років,   мав змогу  стати «лідером читання» та згодом представляти  нашу громаду на обласному рівні. А щоб стати їм, необхідно було приходити до дитячої бібліотеки, читати більше книг за шкільною програмою та не тільки, брати участь в бібліотечних заходах, допомагати в волонтерських справах та «заробляти» фішки з балами в різних категоріях літніх змагань.
  За сумарною кількістю балів - фішок і планувалося  визначити  Лідера читання – 2020 Каланчацької громади. При підбитті підсумків  враховувалися також прочитані книги за весь час Літних Читань «Наша фішка: діти + літо + книжка», та участь в різноманітних заходах бібліотеки.
  Врахувавши все це та  порахувавши всі чесно «зароблені» бали  кожним учасником  «Літніх читацьких змагань в форматі 3D: Діти. ДімBooks. Дозвілля», і був визначений Лідер  читання 2020  Каланчацької громади . Ним  став Городиський Даниїл, учень 7А класу Каланчацької ЗОШ №2 (кл. кер. Скороход Л.В.). Щиросердно вітаємо Даниїла та бажаємо йому подальших  успіхів на обласному рівні конкурсу.
За  період «Літніх читацьких змагань» (з 15 липня по 25 серпня)  нашим переможцем було  прочитано багато книг, як  за шкільною програмою, так і за своїм інтересом . Тематика книг різноманітна, але перевагу хлопчик  надає літератури історичного та пізнавального змісту. Були враховані також і книги,  прочитані за весь  час літніх канікул.
   Крім читання, Даниїл брав участь в бібліотечних заходах та, як член  волонтерської команди «Чомусики», Даніїл разом з іншими волонтерами брав участь в створенні  фільму « Волонтерська Топ -5 книжок нашої бібліотеки» під час відеочеленджера в рамках обласної бібліотечної акції на підтримку читання «Мрій! «Читай»! Досягай!», в створенні інтерактивного постера - книжково – пізнавальної павутинки ««Де це бачено?  Де це чувано?» , в  добірці  цікавих фактів про Україну для створення калейдоскопа патріотичних цінностей «Україна надзвичайна! Україна унікальна!».
   Підведені також  підсумки читацького змагання за весь час Літних Читань «Наша фішка: діти + літо + книжка»  серед   всіх класів шкіл Каланчацької громади. Найбільш читаючим класом серед учнів 5-9 класів шкіл Каланчацької громади визнано 6А клас Каланчацького  ЗПЗСО №1 (кл. кер. Капленко Н,В,), а серед читачів молодших класів – 4А клас Каланчацького  ЗПЗСО №1(класовод Ткаченко О,В,)  та 3А клас Каланчацької ЗОШ №2 (класовод Семикопенко Л.М.). кількість прочитаних книжок  діточками цих класів виявилася однаковою. Вітаємо щиро!
  Визначилися і Книги – Лідери, яких читачі найчастіше замовляли за період Літніх Читань. Ними стали – «Пригоди в лісовій школі» В. Нестайко та «Мері» С.Дерманського.
  Літечко закінчилося, але зустріч  з книгою продовжується в будь – яку  пору року. Дитяча бібліотека завжди рада вас бачити! Ласкаво запрошуємо!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар