пʼятницю, 23 жовтня 2020 р.

Книжкова виставка – піар «Казковий фруктово – овочевий букет Джанні Родарі»


 Сьогодні, 23 жовтня 2020 року,  виповнюється 100 років від дня народження Джанні Родарі.   Здається,  сама  природа  розпорядилася так, щоб популярний  італійський дитячий письменник  родився саме осінньою порою,  багатою та щедрою на смачні дари полів та садів. Бо саме він привів у наші домівки хороброго і доброго Цибуліно (Чіполліно)   та його  чудову  овочево – фруктову команду.  Саме його твір – вимисел  «Пригоди Чіполліно» вже протягом багатьох поколінь є найбільш  відомим  серед дітлахів, найбільш улюбленим  та читаним. 
А ще Джанні Родарі дав нам можливість почути голос Джельсоміно, що руйнує стіни в’язниць, це в його казковій повісті віддане іграшкове щеня Кнопка перетворюється на живу собаку, а хлопчик Марко, мандруючи в космосі на дерев’яній конячці, потрапляє на планету новорічних ялинок, де немає ні страху, ні образ.

Джанні Родарі був справжнім фантазером, мрійником та  просто  доброю людиною.   Беручись за створення казок  Дж. Родарі, перш за все, прагнув, щоб його книги були веселими та яскравими , як різнокольорові м’ячики.   Ось тому  його твори - «Пригоди Чіполліно», «Джельсоміно в Країні брехунів», «Подорож Блакитної стріли», «Планета новорічних ялинок», «Казки по телефону», «Торт у небі» - такі  цікаві, повчальні та змістовні! І Родарі дуже хотів, щоб у кожного читача була можливість не тільки посперечатися на важливі житейські теми, але і просто щиро посміятися. І це йому вдалося!

  З нагоди чудового  ювілею письменника бібліотека для дітей підготувала  книжкову виставка - піар   «Казковий фруктово – овочевий букет Джанні Родарі»  з елементами гри. Кожен читач, який завітає до дитячої бібліотеки,  зможе  не тільки ознайомитися з чудовими, можна сказати, з фантастичними   книгами письменника , але  й відгадати  «фруктово – овочеві» загадки, відповісти на запитання кросворду «Родарінада по - бібліотечному», скласти пазли «Перевір себе», переглянути чудовий мультфільм "Пригоди Цибуліно"  та «заробити" солоденьку грушку чи яблучко за правільні відповіді.  

 




Ласкаво запрошуємо до бібліотеки всіх! Свято ювілею Джанні Родарі буде тривати впродовж  осінніх канікул школярів.  Чекаємо на вас!


Немає коментарів:

Дописати коментар