неділю, 8 листопада 2020 р.

Поетичний онлайн флешмоб – освідчення «До мови доторкнемось серцем»

Сьогодні, в  День української писемності та мови, кожен з нас усвідомлює, що рідна мова – це дорога спадщина, яка об'єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, наш дивовижний скарб. Вона, наша мова, -  красива, ніжна, мила,  чиста, мелодійна, чарівна… Але головне - для кожного вона найдорожча!
   
 Любі наші юні читачі бібліотек Каланчацької громади!

 Каланчацька бібліотека для дітей запрошує вас взяти участь в поетичному онлайн флешмобі – освідченні  «До мови доторкнемось серцем»   та висловити свої почуття до рідного українського слова.

   Вам потрібно продовжити запропоновані рядки так, щоб утворився римований чотиривірш :

Моя ти рідна українська мово,

Пройшла ти шлях тернистий, не легкий…

Для мене ти___________

  Віримо, у вас все отримується, бо кожен з вас в душі  поет  і  кожен з вас полюбляє та плекає свою рідну українську мову.  Продовження своїх поетичних рядків пишіть, будь ласка, в коментарях або присилайте на електронну  пошту дитячої бібліотеки за  адресою   kalanchak.detskay@gmail.com       

      Кращі чотиривірші будуть відзначені невеличкими подарунками.

Щоб багатшу мову мати, треба слово добирати.

Величезний слів запас буде в кожного із нас.

То ж давайте, починаймо, слово в риму підбираймо!

  Шановні дорослі! Запрошуємо і Вас теж приєднатися до участі в цьому творчому мовному флешмобі. Всі ви з любов'ю  та тремтінням ставитися до українського слова, до української літератури. Подальша  доля  нашої  мови  залежить  тільки від  нас!  Вболівайте  за  рідне  слово, за  рідну  мову, вірте  в  її  чарівну  силу! Тож доторкнемось до неї серцем і душею разом! Сьогодні та завжди!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар