середу, 19 травня 2021 р.

Мистецька галерея "Коли дерево оживає"

 Побачити  красу  в сухій гілочці чи чудернацькому 
корчи дано не кожному. «Ну що в них може бути красивим ? Дерево шанують, як воно добре родить», - скажете ви. Подружжя ж Інни Красновської-Кафтан
  та Миколи Кафтана так не вважають ,бо  для них дерево, що з часом віджило – все одно живе та неперевершене, це  благодатний та неповторний матеріал для творчості, фантазії та натхнення. Вони дарують дереву друге життя, в їх руках воно оживає.  Вони залюблені в дерево,
створюють красу з нього та діляться нею з усіма.
 



Побачити цю красу в дитячій бібліотеці змогли і учні 8 – Б класу Каланчацького ЗПЗСО №1 (кл. кер. Кищиневська С.В. , шк. бібл. Іллязова І.С.)  під час чергового засідання Клубу Цікавих Зустрічей  в мистецькій галереї  «Коли дерево оживає…». Розповісти про створення  рукотворної краси, що робить світ добрішим, запросили Інну Сергіївну Красновську – Крафтан,  талановиту майстриню,  художницю, члена  Національної Спілки майстрів народного мистецтва України. На виставці,  розгорнутій  в дитячій  бібліотеці,і  була представлена зовсім маленька частинка  значної родинної експозиції чудових робіт по дереву  подружжя Інни Сергіївни Красновської – Кафтан  та Миколи Васильовича Кафтана.

  Більшість знає Інну Сергіївну як бібліотекаря Каланчацької бібліотеки для дітей, як талановиту художницю, що  має свій власний стиль малювання -  «Цвітицю», як людину творчу та непосидючу, що  завжди шукає нові артоб'єкти для  творчого самовираження. Два роки назад  до неї  прийшло бажання створити власний мистецький сімейний проект робіт з дерева, бо її родина завжди  відчувала в ньому тепло  та бачила  в дереві  красу та неповторність .  «Запалила» пані Інна цією ідеєю і  чоловіка Миколу Васильовича і він  розпочав свій творчий пошук, своїм чоловічим поглядом обирає, здавалось, зовсім звичайні шматочки деревини та спільно  вони створюють справжні  дерев’яні  дива.  За цей час вони мають  більш як 70 незвичайно красивих  робіт – різьблення, випалювання та декоративний розпис по деревині. Чудові, колоритні, з філософськими підтекстами всі роботи   не залишають нікого байдужим,  вони  «дихають» життям, випромінюють тепло та позитивну енергетику,  дарують щастя та  збагачують душу світлими і радісними відчуттями.«Кожна робота  як мереживо із наших гарних думок", - каже про них п пані Інна.

  Відчули це і  учасники Клубу Цікавих Зустрічей, які дякували Інні Сергіївні за чудову розповідь, за зустріч, за прекрасні роботи, за  створену красу та побажали родині  Кафтан творчого  натхнення, нових цікавих ідей і робіт.

 Після заходу школярі ще довго не розходилися,  з цікавістю розглядали родинну експозицію,  захоплювалися красою та  цікавилися техніками створення мистецьких шедеврів.  А інакше не могло і бути, бо ця виставка яскрава і є свідоцтвом творчого та натхненного єднання двох талановитих людей .

Немає коментарів:

Дописати коментар