пʼятницю, 20 серпня 2021 р.

Книжкова виставка – настанова «Україна незалежна, тож цінуй її належно!»

 У ці  серпневі дні 2021 року календар історії відраховує 30  річницю незалежності України. Це не просто День народження держави,  не просто невеличкий ювілей прекрасної країни. Це свято пам’яті про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність, це  день, коли варто думати про день завтрашній, про нашу відповідальність перед історією,  про майбутні покоління.


Висловлюючись словами С. Вакарчука, потрібно « дивитися на Україну, не як на землю своїх батьків. Дивитися на неї потрібно ,як на землю своїх дітей. І тоді прийдуть зміни…». Потрібно змалечку розмовляти з дітьми про красу і велич країни, про її багату славетну історію, про прекрасні традиції і звичаї, про чудовий український народ, потрібно вчить підростаюче покоління любити та плекати рідну Батьківщину.


Саме тому з  метою поширення розуміння та сприйняття цінностей держави до 30-ти річчя Незалежності України працівниками  Каланчацької бібліотеки для дітей в читальному залі книгозбірні розгорнута книжкова виставка – настанова «Україна незалежна, тож цінуй її належно!», на якій зібрані мудрі вислови та цитати відомих українців про Батьківщину, патріотизм та любов до рідної землі. Відомі постаті звертаються до кожного маленького  
українця з настановами любити Україну та пишатися нею. Виставка заговорила мовою книг, словами Ліни Костенко, Тараса Шевченко, Григорія Сковороди, Василя Сухомлинського, Івана Багряного…
   Ці влучні висловлювання треба знати кожному! 

 Література виставки  також розповідає відвідувачам книгозбірні про історію свята Незалежності української держави, про справжніх українців, якими майбутні покоління повинні гордитися та не забувати їх ніколи.  На виставці також зібрані 30 цікавих, неперевершених фактів, якими пишається Україна і кожен її громадянин. Наша країна - Велична і Свята! Вона Прекрасна і Незалежна! І вона святкує свій 30ий  день народження!

Вітаємо всіх з  найголовнішим святом  – з Днем Незалежності України! Нехай мир і злагода панують у нашому спільному домі!

Немає коментарів:

Дописати коментар