пʼятницю, 17 вересня 2021 р.

Краєзнавчий круїз «Маленькі патріоти рідного краю»

 Чи добре ви знаєте історію рідного краю, її природні скарби, звичаї та обряди  його працьовитого народу? Ви замислилися на хвилинку…  А ось наші активні читачі – учні 4 – А  класу Каланчацького ЗПЗСО №1 (класовод Бєлєнкова Н.В.) сьогодні впевнено довели, що вони знають!




Напередодні свята селища Каланчак в рамках обласного конкурсу «Ігри патріотів Херсонщини – 2021» наші допитливі книголюбчики  завітали до Каланчацької бібліотеки для дітей на краєзнавчий круїз «Маленькі патріоти рідного краю», де їх чекала захоплююча  та непроста подорож просторами Чорного моря та каланчацького краю. За допомогою дзиги діти робили зупинки поблизу маяків та  долали підводні перешкоди. 
На кожній зупинці (а їх було чотири: народознавча,  літературна, історична та природознавча) для подальшої подорожі  наші маленькі краєзнавчики повинні були відповісти на запитання вікторин або виконати нелегке завдання.

Для цього їм потрібно було добре знати морських мешканців для виконання конкурсу «Чарівні мушлі», назву херсонського краю -  для гри – пазл «Мила Таврія», пам'ятники Каланчака, щоб  впізнати них на фотосвітлинах. Цікавими та пізнавальними для учасників заходу виявилися «Літературні ребуси», «Прислів'я про Батьківщину», «Смачний борщ», гра – руханка «А у нас в Каланчаку…» та ще багато інших.



З усіма морськими та наземними випробуваннями наші читачі справилися на «відмінно» та повернулися з краєзнавчого круїзу веселими й неушкодженими, з новими знаннями про рідний каланчацький край та Херсонщину. Наприкінці заходу наших наймолодших краєзнавчиків чекали вітання зі святом селища Каланчак та солодощі.Дякуємо діткам за чудові малюнки -краєвиди, які створили нову АРТ виставку – експозицію.

З Днем народження, Каланчак! Миру, процвітання, благополуччя Тобі та всім мешканцям селища!

Немає коментарів:

Дописати коментар