понеділок, 11 лютого 2013 р.

      " І в школі уроки і в бібліотеці уроки..."

 «Про все цікаве на планеті читай в журналі та газеті» 
Сьогодні важко уявити своє життя без газет, журналів, радіо, телебачення чи інтернету. 
    А найрізноманітнішу інформацію можна почерпнути  не тільки з книг, а і з газет та  журналів, тому школярі повинні вміти правильно ними користуватися, вміти їх читати. І саме цьому їх навчити повинні ми – бібліотекарі. 
Днями відбувся бібліотечний урок «Про все цікаве на планеті читай в журналі та газеті»(Каланчацька ЗОШ №1 2-Б кл. кер.  Калашник В.А.)      Бібліотекар розповіла,  що означає слово періодика, яка різниця між книгою та газетою чи журналом. Показала які журнали отримує наша бібліотека.
Діти уважно слухали, ставили запитання, залюбки розповідали про свої улюблені журнали А на завершення уроку періодики школярі виявили бажання стати нашими читачами.
              «Запрошуємо  на розмову  про літературу  довідкову».

  Метою цього бібліотечного уроку  для учнів  5-Б  кл. кер. Капленко Н.В. (Каланчацька ЗОШ №1), було узагальнити знання учнів про довідкову літературу, розкрити її  значення в житті людини, розширити знання з історії виникнення словників.
    Бібліотекар познайомила учнів з книжковою виставкою  «Хто?,Що?,Як?, Де?, Коли?, Чому?», та  з довідковою літературою нашої бібліотеки. На практичних заняттях  діти шукали  у словниках значення слова, або фрази. Перекладали слова з російської мови на українську.
 Цікаво проведено гру-подорож «Мандруємо з друзями по словниках», за результатами відповідей підраховувались кількість жетонів і визначився переможець.

1 коментар:

  1. Ви молодці, колеги! Як і в кожній бібліотеці, у Вас проходять дуже цікаві бібліотечні уроки! Особливо мені сподобався урок періодики, адже в журналах й газетах так багато цікавої інформації.

    ВідповістиВидалити