понеділок, 14 грудня 2015 р.

Права дитини

                                        
 Сьогодні, як ніколи актуальним стало питання розширення юридичного  світогляду юних громадян. Тому завдання сім`ї, школи, бібліотеки, правоохоронних органів навчити молоде покоління жити по закону, берегти закон і в разі необхідності захистити себе.  В рамках проведення Всеукраїнського тижня права районною  дитячою бібліотекою  було проведено ряд цікавих заходів для користувачів шкіл райцентру. Для молодших користувачів, а це були учні 2-В класу Каланчацької ЗОШ №1(кл. Жук Н.М.), проведено мандрівку у Країну «Правдилію». В цій країні є незвичайний сад, якому росте особлива квітка «Квітка щастя». На пелюстках якої записані права дитини.

 Ми в «Правдилію ідем, квітку щастя там знайдем,

Відшукають малюки, усі чарівні пелюстки.

Знати повинні  дорослі і діти.

Про права, що захищають нас на світі. Перша зупинка подорожі «Казкова». Діти з обкладинок упізнавали назву казки і героїв які потрапили у біду?

Друга зупинка «Кмітлива». Маленькі учасники, з уривку казки упізнавали героїв що потерпали від несправедливості. А на зупинці «Розумників» -  на швидкість складали прислів’я. На зупинці «Будь уважним» учасники подорожі грали в інтерактивну гру.

  Учні 5 класів під час Тижня права побували на відео перегляді « Конвенція ООН про права дитини» відгадували вікторину  «Чи обізнаний ти з конвенцією ООН про права дитини?

Немає коментарів:

Дописати коментар