вівторок, 15 грудня 2015 р.

«Міні-музей цікавих речей, які загубили літературні герої».




  Жахлива подія в дитячій  бібліотеці!!!
    Спеціально до Тижня права для дітей була  підготовлена книжкова полиця  з новими книгами - детективами, але … в ночі хтось пробрався в бібліотеку і  неабияк наслідив! А ще залишив валізу з грифом «Цілком таємно». І не просто валізу, а міні-музей цікавих речей, які  загубили літературні герої.
     Тому в дитячій бібліотеці було  терміново відкрито  бібліотечне детективне агентство «Робінзони» і запрошені  юні детективи  (учні 7-А класу ЗОШ№2, класний керівник Нігачова Г.Д.)
 Школярі пішли «по сліду». Дві команди, два детективних агентства - «Детективні діти» і «Інтелектуали» змагалися, хто швидше відгадає власників цікавих речей  у таємничій  валізі. 
Діти подорожували по сторінках детективів, розкривали літературні злочини, проводили експертизи, вистежували лиходіїв, розшифровували тайнопис.  Для цього їм довелося пройти кілька захоплюючих і цікавих етапів, таких як  «Детективний марафон»,  «Звуки», «Білий порошок», «Жаргони»,  сценічний конкурс «Образ злочинця». Але самим цікавим виявився конкурс  «Базіка - знахідка для шпигуна», прийняти участь в якому бажали всі. Так як хороший детектив володіє такими якостями як увага, хороша пам'ять, кмітливість, інтуїція , здатність до перевтілення, то протягом всієї гри наші читачі перевіряли і тренували свої навики, за що отримували 1 «Шерлок» . У ході веселого розслідування заповітний чемоданчик був відкритий, а всі речові  докази  були повернути своїм  літературним власникам.  І хоча таємного нічного гостя знайдено не було, але книги з книжкової полички були розібрані для читання. 
   (Ідею цього заходу було придбано  на Ярмарку інноваційних ідей «БібліоКре@тив-2015» в м. Миколаєві   від Херсонської обласної бібліотеки для дітей  ім. Дніпрової Чайки представлену головним   бібліотекарем відділу естетичного виховання Ветровою А.В. «Міні музей цікавих речей», нашою бібліотекою цю ідею  було «втілено в життя»  в іншому ракурсі, як бібліотечне детективне агентство«Міні-музей цікавих речей, які  загубили літературні герої».)

Немає коментарів:

Дописати коментар