неділю, 14 лютого 2016 р.

"Кохання нам прикрашує життя"



       Кохання… Це  найзагадковіше з усіх людських почуттів.  Тому не випадково існує багато чарівних легенд, обрядів, ритуалів, заснованих на цьому прекрасному почутті , але  найромантичніше свято   – День Святого Валентина. І відзначають його 14 лютого.  Цього холодного дня навіть повітря сповнене любов’ю. Адже саме кохання здатне розтопити кригу в серці й подарувати відчуття весни.
  Завітав Святий Валентин і до читачів нашої районної бібліотеки для дітей на вечір відпочинку  «Кохання нам прикрашує життя». На свято були запрошені учні  6-А класу  Каланчацької ЗОШ №2 (кл. кер. Білан О.В.)  На початку зустрічі діти дізналися про історію свята та історії листівок- валентинок, почули про творчу силу любові, завдяки якій з'явилися видатні твори в галузі літератури, музики і архітектури. А потім розпочалася конкурсна програма, під час якої потрібно було визначити, хто стане Валентином  та Валентиною класу на весь 2016 рік.

  Наші  чарівні п’ять пар учасників гри взяли участь в захоплюючих конкурсах «Літературної  вікторини»,  «Українські слова з англійською любов’ю», «Розбите серце», «Закохані книжкові пари».    Виявляючи артистичність з допомогою жестів  та міміки діти змагалися в конкурсі «Зрозумій без слів»,  а покликавши на допомогу винахідливість та риму складали  чотиривірші  про кохання з запропонованих слів. Всю свою фантазію проявили  дівчатка в цікавому змаганні «Пов’яжи стрічку», а хлопчики – спритність та влучність в конкурсі «Стріли Купідона».  А так як  головним  атрибутом свята закоханих є серденько, то за кожну правильну відповідь пари отримували «валентинки», з допомогою яких прикрашали  свої великі сердечки.  Вони і на справді вийшли дуже позитивні і красиві.
При підведенні підсумків виявилося, що в змаганні перемогло кохання, бо в житті воно творить справжні дива! Всі присутні отримали величезне задоволення і чудовий настрій від спілкування в цей день.
 Життя без любові –
То небо без сонця,
то небо беззоре!
Життя неможливе,
воно не існує,
Коли наше серце
любові не чує.
На день святого Валентина прийнято дарувати солодощі, тому наші читачі отримали солодкі призи.
 Каланчацька бібліотека для дітей  бажає всім кохати і бути коханими.   


Немає коментарів:

Дописати коментар