середу, 19 грудня 2018 р.

Правовий брейнсторминг «Годинник Мудрого Закону».


             Що таке Конвенція про права дитини?   Конвенція ООН про права дитини містить 54 статті.  Але, на жаль, у наш час багато учнів не знають про свої ПРАВА. Не знають про них і їхні батьки. Права дітей часто порушуються, а вони не знають, куди потрібно звернутися за допомогою.
     Тому, щоб познайомити з основними правами  і обов’язками дитини, які проголошує Конвенція ООН, для того, щоб всі їх знали й могли ними користуватися,  в дитячу бібліотеку  під час проведення Тижня права,  були запрошені учні 5- А класу  Каланчацької ЗОШ №2 (кл. кер. Скороход Л.В.) на правовий брейнсторминг «Годинник Мудрого Закону».
Кожна поділка циферблату  годинника (а їх, як відомо, 12), відраховує статтю  про права   на життя маленького громадянина.    І про кожну статтю з Конвенції  було змістовно розказано, пояснено і закріплено в ігровій формі. Діти з радістю та відповідальністю брали участь в конкурсах   «Чарівний мікрофон» та «Правовий ланцюжок», побували в «Їдальні Терези», «оздоровилися»  юридичною  фізкультхвилинкою, пограли в детективів та розібралися з правами літературних героїв. Не забули діти, що разом з правом   завжди  поруч  існує  зобов'язання, що вони не можуть  бути один без одного, як стрілки годинника Мудрого Закону, тому на «відмінно» склали іспит «Право -  обов'язок – бажання».
  Але основне, що запам’ятали  «юні правознавці»  під час заходу, що  незнання законів не звільняє від відповідальності, тому діти  пообіцяли і далі вивчати права   та  виконувати свої обов'язки.


Немає коментарів:

Дописати коментар