вівторок, 15 жовтня 2019 р.

Посвята в читачі

В Каланчацькій   бібліотеці для дітей вже стало доброю  традицією   щороку на початку жовтня  влаштовувати  для другокласників незабутнє свято: «Посвяту в читачі».   Ось і цього року 11 жовтня в дитячу бібліотеку 
завітали учні 2-А класу ЗОШ №1                 (кл. керівник Бєлєнкова Н.В.). 
    Дітей гостинно зустріла бібліотекар молодшого відділу обслуговування Красновська – Кафтан І.С.. та провела для допитливих майбутніх книголюбів екскурсію по книжковому Читаймісту, яке зветься Бібліотекою. Вона познайомила школярів з мешканцями  цього міста – книгами, його вулицями – книжковими полицями та площею -  читальним залом. Діти дізналися про історію виникнення самої першої книги та познайомилися з новенькими сучасними книжечками. Майбутні читачі активно розповідали, як  потрібно цінувати, берегти книги та своєчасно повертати їх до бібліотеки.  Але ж  яке свято без конкурсів, різноманітних завдань та жартів? В нашій бібліотеці все це було! 
      Цікавими були запитання  від Вінні-Пуха «Загадковий листопад» та від П'ятачка  «Народ скаже як зав'яже».       


             

   В літературній  грі  «Казковий метелик»  юні читачі із написаних фрагментів складали назви відомих казок. І всі разом в секретних місцях шукали літери та наприкінці склали  з них магічне кодове      слово «БІБЛІОТЕКА».  
 «Посвята в читачі» стала для юних  книголюбів незабутнім святом та першим кроком до нових зустрічей з цікавим світом книжок.

Немає коментарів:

Дописати коментар