четвер, 17 жовтня 2019 р.

Як козаки до бібліотеки ходили


 Козаки в Україні завжди  славились своєю силою та мужністю, любов'ю до Батьківщини та  справедливістю, були волелюбними, мали гостре несхибне око та розумні голови.
  Такими  всіма  якостями  володіють  і сучасні маленькі козачата.  Не вірите? А даремно! Учні 5-Б класу Каланчацького ЗПЗСО №1 (кл. кер. Попкова Ю.Ю.) такі ж розумні,  вправні, оптимістичні та патріотичні. В цьому можна було  переконатися під час веселих випробувань « Як козаки до бібліотеки ходили»,  які підготувала для своїх читачів дитяча бібліотека  до свята Покрови та Дня захисника України.

На початку чудового заходу була  здійснена  подорож у минуле, під час якої діти дізналися, звідки взялися козаки, уявили, якою була Запорізька Січ, ознайомилися з розпорядком дня козаків
 А потім  хлопчики  мали змогу побути козаками-новачками,  створити в бібліотеці  свій тимчасовий козацький курінь «Легендарні козачата», продемонструвати присутнім свою кмітливість, товариськість та  
уміння не розгубитися в різних випробуваннях. А їх… веселих, пізнавальних, жартівливих було багато! Юні козачата завзято змагалися між собою в конкурсах:  «Козацька сила», «Найуважніший козачок», «Кашовари», «Заплети косу», «Повзунець». Хлопчики показали прекрасні знання історії українського козацтва в «Козацькій вікторині» та продемонстрували не аби які танцювальні  здібності в конкурсі «Гопак на стільцях».
  Але яке ж свято без гостей?!   На змагання до бібліотеки завітала  гоголівська Солоха, та не з порожніми  руками, а з кошиком духмяних пиріжків. Всі, хто добре знав українські прислів’я про козаків, отримував від Солохи смачні  пиріжечки. В дарунок за хороші знання вона розповіла всім присутнім жартівливі «козацькі побрехеньки».
 А закінчився захід смачним частування від  Товариства Червоного Хреста України. Кожен із присутніх дітей отримав солодощі, які вручила Голова Каланчацької районної організації Товариства Червоного Хреста України Петруненко Т. Д.
    Наостанок бібліотекарі побажали всім дітям рости гідними спадкоємцями козаків – запорожців, бути сильними, здоровими,розумними, здатними захистити себе, свій народ та рідну країну – Україну.

Немає коментарів:

Дописати коментар