четвер, 19 грудня 2019 р.

Пізнавально-розважальна програма « В шапці невидимці Миколай несе гостинці».


Грудень – щедрий на свята місяць. Недарма ж в народі кажуть, що в грудні скільки днів, стільки й свят. Але день Святого Миколая Чудотворця є найбажанішим і найулюбленішим святом, овіяним особливим теплом і радістю. Всі малята  з нетерпінням чекають, коли ж прийде Святий Миколай, щоб попросити здійснення своїх заповітних мрій, бо кожен знає, що він за свого життя був добродієм для всіх. І кожен з діток вранці обов’язково загляне під подушку з надією побачити там омріяний подарунок, а не різочку. А ще цей день – свято веселощів та розваг.
  Тому щоб подарувати дітям тимчасово внутрішньо переміщених сімей радість та веселий настрій, а також дати їм можливість повірити в добро і дива, в день Святого Миколая  працівники Каланчацької дитячої бібліотеки і Каланчацька районна організація Товариства Червоного Хреста приготували для них                        пізнавально-розважальну програму
 « В шапці невидимці Миколай несе гостинці».








 По зимовому святково оформлена бібліотечна зала, чудова музика, прекрасна гра головних героїв цього дійства створювали відчуття справжнього казкового свята. До дітлахів на гостини завітали доброзичлива Господиня з кошиком горішків, яблук, солодощів та порозумнівша красуня Маша з казки  «Маша і Ведмідь». Від них діти та дорослі дізналися про історію виникнення свята, про життя та добрі справі Святого Миколая, про листи дітей для нього. 

І все було би добре, як би на святі ні з'явилася б вередлива «Капосниця» з різочками-лозинками для дітей, яка і спокушала  малечу бути неслухняними бешкетниками. Але дітлахи не піддавалися її спокусам і довели, що вони розумні, добрі і дружні, бо чудово римували вірші, відгадували загадки, брали участь в літературних вікторинах та іграх «Горішки», «Чарівний мікрофон», «Чобіток Святого Миколая». Вгамувати «Капосницу» прибули і дві небесні зірочки (Пінах Марія та Тихонюк Дар'я – уч. 9-Б класу Каланчацька ЗПЗСО №1) з розумними настановами та добрими побажаннями. Але, звичайно ж, найбільшою радістю для малечі стала поява самого Святого Миколая (Герасименко Денис – уч.9-А класу Каланчацька ЗПЗСО №1) з величезною торбою подарунків. Дітлахи охоче читали йому вірші, брали участь в його «Хвилинці добра». З нагоди свята всі маленькі гості отримали від Миколая солодощі, а потім, затамувавши подих, переглянули відеокліпи пісеньок про Миколу Чудотворця.
      Захід виявився напрочуд веселим, яскравим, цікавим, сповненим надіями, що Святий Миколай принесе у кожну хату добробут, радості багато, розбудить приспані надії, зігріє гумором, любов'ю і побажає всім здоров'я.
Тож давайте всі вірити в дива і нехай здійсняться всі ваші мрії! Зі святами!
               

Немає коментарів:

Дописати коментар