понеділок, 23 грудня 2019 р.

Немає переводу добрим звичаям народу




В дитячій бібліотеці  продовжує панувати святковий настрій, бо незабаром Новий рік, а за ним і Різдво, яке відзначається Православною церквою 7 січня. Люди різного матеріального становища, різних переконань і поглядів не минають це свято своєю увагою.  Бо немає світлішого свята, ніж Різдво, коли дім наповнюється пахощами ялинки, світлом мерехтливих вогнів і очікуванням справжнього дива.  Рідзво - це світлі почуття, які сповнюють кожного з нас в цей час, це віра в добро. А ще  різдвяні свята – це тепле спілкування в колі найдорожчих нам людей, і, звичайно ж – наші українські традиції з колядками та щедрівками.
  Щоб розповісти дітям про значимість численних різдвяних звичаїв та обрядів  на чергове засідання Клубу Цікавих Зустрічей «Немає переводу добрим звичаям народу»  в дитячу бібліотеку  були запрошені учні 9-Б класу Каланчацької ЗПЗСО №1 (кл. кер. Обух В.І,) та шановані гості – справжні знавці православних традицій і вірувань Кулина Катерина Іванівна з донькою Верещагою  Світланою Михайлівною, заступником директора з навчальної роботи Каланчацької дитячої музичної школи  і онукою Вікторією, ученицею  3-В класу  Каланчацького ЗПЗСО№1
  На початку зустрічі пані Катерина наголосила, що свято Різдва – це, передусім, свято чеснот, джерело наших радощів, перемоги душі над тілом, початок усіх земних свят. Вона розповіла про давню християнську історію  Різдва, про його чистоту і велич та привітала дітей з наступаючими святами.
  А із розповідей Світлани Михайлівни  школярі мали можливість дізнатися про традиції та обряди українського народу, які відбуваються під час святкування циклу Різдвяних свят, та історію їх створення. Пані Світлана розкрила зміст подій Різдва, який відслідковується через колядки та щедрівки, кому вони присвячені, про що в них йдеться. А потім вся родина зачарувала чудовим  акапельним виконанням різдвяних колядок. І цей святковий спів  створював теплу, невимушену атмосферу Довіри, Добра і Любові. До виконання колядок  приєдналися і діти, і бібліотекарі, які згодом провели з школярами деякі  різдвяні ворожіння та почастували дітей випічкою з сюрпризом та жартівливими побажаннями.
Велике спасибі родині Кулини – Верещаги  за теплу, святкову атмосферу, що панувала  в дитячій бібліотеці під час різдвяної зустрічі і за подпрунки. Завдяки нашим   гостям  діти ще раз переконалися, що Різдво це прекрасне свято. І де б ми його не зустрічали – в Україні чи Німеччині, у Грузії чи Польщі, в Норвегії чи Англії – воно завжди даруватиме світу Надію. Тож радіймо Різдву і теплу його світла! Зі святами!



Немає коментарів:

Дописати коментар