понеділок, 20 січня 2020 р.

Народознавчий калейдоскоп колядок і щедрівок "В дім колядники прийдуть і добробут принесуть"


Новорічно-різдвяні свята у нашій дитячій бібліотеці  продовжилися і на початку нинішнього 2020 року, бо недарма в народі існує повір'я, що як рік зустрінеш, так його і проведеш. І ніхто не буде сперечатися . що ці дивовижні свята покликані  усіх нас об’єднати, відродити і зробити трішки кращими. Їх в Україні завжди було прийнято зустрічати особливим чином, дотримуючись безлічі традицій. А найулюбленіша традиція українського народу - співати колядки та щедрівки , бо саме колядки та щедрівки свого роду заклинання, щоб майбутній рік приніс удачу. Тому не пустити в будинок колядників і посівальників або не почастувати їх вважалося дуже поганою прикметою.
  Своїх любих читачів  - колядників  в нашій  бібліотеці приймали з радістю  та щиро дякували за чудові вітання з новим роком, Різдвом та святом Василя!
    
 
Більш того. протягом всього  новорічно  – різдвяного циклу трьох основних зимових свят в дитячій бібліотеці  відбувався      
 народознавчий калейдоскоп колядок і щедрівок «В дім колядники зайдуть і добробут принесуть», де кожен з відвідувачів бібліотеки міг взяти участь  в конкурсі на їх найкраще виконання та отримати за це солодощі.  
  Діти були  в  захваті від такого дійства. Такий захід дуже важливий для підростаючого покоління, бо саме через неповторний колоритний стрій колядки та щедрівки діти мали змогу доторкнутись чи не до самих витоків історії та культури українського народу і  при цьому  отримати ще і гарний настрій.
 Відзначити  когось із читачів , що його колядка краща, неможливо. Всі вони гарні, щирі, щедрі та найкращі! Як і наші читачі!
Сподіваємося, що усі побажання, які так часто звучали у ці святкові дні з вуст колядників і щедрувальників, обов’язково здійсняться! Дякуємо всім!





Немає коментарів:

Дописати коментар