понеділок, 27 січня 2020 р.

Історичний хронометр «Україно соборна державо, сонценосна колиска моя!»


  Швидко лине час, вже в минулому залишилося двадцяте століття. в якому відбулися  вершинні події для України, для її Незалежності , але вони, віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності. До таких подій належить і 22 січня 1919 року. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію нашої держави, бо саме в цей день сталася важлива подія в житті нашого народу – Акт Злуки двох Українських республік. Вперше за багато століть об’єдналися дві частини єдиної Української держави, об’єднався наш український народ, щоб разом  відродити власну історію, рідну мову, багату духовну культуру та здійснити  одвічну мрію українців на вільне життя в самостійній соборній незалежній державі.
 З нагоди відзначення  Дня Соборності України  та з метою  формування національної свідомості підростаючого покоління , пробудження їх інтересу до минулого, виховання у них почуття патріотизму працівники бібліотеки для дітей організували і провели для учнів 7-А класу Каланчацької ЗПЗСО№1 (кл.кер.та вчитель історії Тадевосян Л.Д.) історичний хронометр «Україно соборна  державо,  сонценосна колиска моя
  Переглядаючи унікальні світлини та відеодокументи, учасники заходу не тільки дізналися про  історію виникнення свята – Дня Соборності України, а й ознайомились з історичними фактами про Україну, пригадали видатних українців, довідалися про всеукраїнську акцію «живий ланцюг», як символ духовної єдності людей східних і західних земель України, про те. яке велике значення має День Соборності для кожного громадянина нашої країни. Під час зустрічі згадали і про сучасні події на Сході України та розповіли дітям  про подвиг  каланчацьких героїв – земляків, учасників АТО. Діти з цікавістю переглянули  відеофільм «Воїни світла», створений працівниками центральної бібліотеки Каланчацької ЦБС і який  нікого з присутніх не залишив байдужим.
  Згодом школярі  демонстрували свої знання під час інтелектуальної літературно-історичної вікторини  «Чи добре ти знаєш історію своєї країни?» та мали змогу ознайомитися з літературою книжкової виставки «Хай квітне у віках соборна Україна!», яка висвітлювала тернистий шлях України до Соборності та  акцентувала увагу на історичних фактах, що передували Злуці. 

Немає коментарів:

Дописати коментар