понеділок, 16 березня 2020 р.

Читай - ярмарок "Книгоманія - 2020"



  Книга – це мудрість минулих поколінь, це друг і порадник сьогодні. Вона зберігає у собі красу і мелодичність поетичного  слова, чарівність і магію рідної  мови. Ернест Хемінгуей влучно дав назву одній зі своїх книжок: “Свято яке завжди з тобою”.  Так, книга - свято тих , хто любить це прекрасне і вічне творіння людства.
  
   Справжнім святом її Величності Книги   виявився і  II етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2020», який відбувся 12 березня 2020 року в бібліотеці для дітей Каланчацької ЦБС,


 «Книгоманія» – це широкомасштабна всеукраїнська некомерційна акція підтримки дитячого читання, яка залучає підростаюче покоління в усіх регіонах України. Конкурс проводиться з 2002 року, а з 2005 року він став Всеукраїнським. Основна мета цього конкурсу -  сприяти тому, щоб книга стала для дітей  завжди новим, завжди досягненим дивом, щоб вони прагнули до систематичного спілкування з нею, виховували в себе культуру читання, а ще завданням «Книгоманії» є відзначення активних читачів.
  Ось і цього року 13 найактивніших, найерудованіших користувачів бібліотек селища, бібліотек-філій централізованої бібліотечної системи та  шкільних бібліотек Каланчацької ОТГ, переможців попереднього І етапу конкурсу, учнів 6-7 класів  зібралися разом, щоб позмагатися між собою за почесне звання  «Суперчитача Каланчацької ОТГ»,  а також за можливість захищати честь нашої громади  на обласному етапі конкурсу "Книгоманія – 2020" в Херсоні. Цей найкращий читацький конкурс України дає можливість його учасникам здобути перемогу не завдяки особливим  талантам і здібностям, а тільки завдяки систематичному читанню.
    В I етапі дітям потрібно було прочитати понад 8 книжок ,а в II етапі вже не менше 10,  але книги  не по шкільній програмі українських та світових авторів, заповнити щоденники читання з відгуками на кожну прочитану книгу, зробити пости у соцмережах з описом своїх вражень. Все це, плюс розповідь конкурсанта безпосередньо перед журі про одну з обраних книг, яку можна і потрібно порекомендувати своїм ровесникам, й бралося до уваги. Кожен з учасників намагався як найкраще представити свою улюблену книгу та так цікаво про неї розповісти, щоб кожному з присутніх на конкурсі захотілося б її прочитати. На розсуд компетентного журі в складі : Красновид С. О., голови журі та досвідченого координатора «Книгоманії» минулих років, Гриценко О.О., завідуючої  відділом обслуговування Каланчацької ЦБС, та Красновської – Кафтан І.С., бібліотекаря дитячої бібліотеки, були представлені творчі роботи конкурсантів: малюнки, плакати та презентації. Оцінюючи розповіді дітей, передусім звертали увагу на повноту, локанічність висвітлення теми та креативність у підході до виконання цього творчого завдання.

 
    А ще всі учасники конкурсу продемонстрували свою ерудицію та знання в «Літературних тестах», а також мали можливість отримати додаткові бали за читацькі щоденники та пости в соцмережах.
       Переможцями ІІ етапу конкурсу  «Книгоманія – 2020» по Каланчацькій ОТГ стали  -  Хоменко Галина, учениця 7 класу Роздольненського НВК, та Волколупов Аполлон, учень 6 класу, читач Новокіївськоі сільської бібліотеки філії, які  були нагороджені Дипломами «Суперчитач Каланчацької ОТГ».  Решта учасників  відзначені Сертифікатами за участь у  ІІ етапі конкурсу «Книгоманія – 2020». І, звичайно, всі конкурсанти отримали від дитячої бібліотеки невеличкі подарунки у вигляді  записничків та ручок. Хочеться відзначити, що читацький щоденник Хоменко Галини виявився найкращим серед щоденників інших конкурсантів, а Волколупов Аполлон порадував всіх присутніх своїми власними книжечками та чудовою українською мовою.
     Щиро вітаємо наших найкращих читачів з перемогою і бажаємо їм успіхів у третьому обласному етапі Конкурсу «Книгоманія-2020»



Немає коментарів:

Дописати коментар