вівторок, 10 березня 2020 р.

Весь світ театр.., бібліотека теж!


     

  27 березня весь світ відзначає Міжнародний день театру. Цей день став справжнім святом не тільки для акторів сцени, але й для мільйонів глядачів.
.А  які асоціації з’являються у вас, коли вам щось  розповідають про дитячий театр? Дитинство? Школа? Казки? Можливо. Але насамперед театр – це   очікування свята і дива, потім – захоплення, шквал радості і гарний настрій надовго. Тільки в театрі відкривається особливий світ -  яскравий, різноманітний та багатогранний. Така по особливому святкова, по театральному загадкова  атмосфера панувала  в дитячій бібліотеці, бо на чергове засідання Клубу Цікавих Зустрічей «Весь світ театр,.. бібліотека теж!» була запрошена талановитий режисер, приємний співрозмовник, творець і незмінний художній керівник дитячого театрального колективу «Скрєпки» Каланчацького Центру дитячої творчості Походай Наталія Петрівна зі своїми талановитими вихованцями.  А  вдячними глядачами стали учні 8-Акласу Каланчацького ЗПЗСО№1 (кл.кер. Боженко Т.А.)

  Зустріч розпочалася чудовою сучасною виставою «Козель – дерезель» за мотивами добре відомої  української казки «Коза – дереза». Неперевершена гра маленьких акторів заполонила школярів відразу. Вони сміялися над витівками двох кізочок (Стринжа Альона і Чвартовська Вероніка ), співчували Омельку (Лі Максим) та бабусі (Гиніна Анна), дивувалися винахідливості  трьох дідових дочок (Змієвець Анна, Кишиневська Вікторія  та Снігурська Каріна). Бурхливими оплесками глядачі відзначили чудову гру діда (Кальченко Євген). По усміхнених обличчях учнів було зрозуміло, що вони  отримали  величезну насолоду від прекрасної незвичайної вистави.
     А потім була цікава, невимушена, тепла розмова з Наталією Петрівною, яка відзначила, що в театрі дитина розкриває себе, розвиває  інтелект, почуття прекрасного, отримує навички спілкування, і вчиться бути собою. 
    А ще чарівний світ театру допомагає  діткам пробудити їх особисті  творчі здібності . Кожна дитина талановита, так вважає Наталія Петрівна. І вона допомагає відкрити талант у кожного, бо недарма ж колектив «Скрєпки» має так  багато нагород, отриманих на різних обласних та республіканських фестивалях. Театральний колектив існує з 2004 року, і кожного нового театрального «сезону» його репертуар дивує своєю незвичністю, красою, різноплановістю. Для кожного маленького актора знаходиться саме його роль, яку тільки він зіграє краще всіх, і в цьому заслуга Наталії Петрівни, бо тільки  знаний керівник може розкрити приховані здібності дитини,  а ще
 «Керівник театрального колективу -  це не робота, а бажання подарувати свято глядачам». Вона щаслива, бо робота приносить насолоду, її маленькі вихованці вдячні їй, вони надихають її творити,  дарувати казку глядачам, йти в ногу з сучасністю.
Прекрасним завершенням зустрічі була ще одна міні вистава в чудовому  виконанні Стринжи  Альони  «Казка про мавпочку Маринку».
   Залишається лише подякувати шановній Походай Наталії Петрівні та її театральному колективу «Скрєпки» за подароване свято, за отриманий чудовий настрій, за дивовижну театральну атмосферу в дитячій бібліотеці  та побажати нових вистав, чергових перемог та вдячного глядача.

Немає коментарів:

Дописати коментар