вівторок, 10 березня 2020 р.

Детектив – шоу «СЛІД»


Чи полюбляєтє ви читати детективи? Думаю, так! Бо кожна детективна  книга відкриває загадково – пригодницький  світ будь-якого злочинного розслідування. Сучасна дитина теж  з задоволенням бере в руки книгу детективного жанру, щоб разом з героями цього твору розплутувати різні загадкові злочини, знаходити вихід із неймовірних, найважчих ситуацій. Читаючи такі книги діти уявляють себе на місці знаменитих сищиків, які неодмінно спіймають та знешкодять злочинця.
  З метою популяризації книг цього  жанру  бібліотекарі  організували День Детектива в дитячій бібліотеці. Лише на один день бібліотека перетворилася на детективне агентство «СЛІД» (Союз Літературних Інтелектуальних Детективів) і пропонувала користувачам почитати ту чи іншу книгу цього жанру. А їх - класичних і сучасних, маленьких чи з категорії  великі, дитячих і трішки доросліших  - багато! Протягом всього дня діяла книжкова виставка "Цілком таємно", яка знайомила користувачів з книгами детективної тематики і у кожній книжці на дитину чекало багато пригод, загадок, найзаплутаніших  та несподіваних історій. А найголовніше, діти дізналися, що таке детектив як жанр літератури, що найперший детективний роман написав американський автор Едгар По ще в 19 столітті. А в Лондоні є музей Шерлока Холмса, хоча насправді, такої людини не існувало, його придумав англійський письменник Артур Конан Дойл. Виявляється, що є дитячі детективчики – сучасні, захоплючі, гостросюжетні - і їх можна взяти почитати в нашій бібліотеці прямо зараз, бо детективи читати корисно. Адже, по-перше, детективи вчать думати, по-друге, вони вчать концентрувати увагу на деталях, по-третє, розширюють  кругозір!
Ну і, звичайно ж, який день Детектива без справжнього розслідування, тим більше для цього був привід. Хтось потрапив в бібліотеку і залишив докази злочину… Тому на справжнє детектив – шоу «СЛІД» зібралися учні 7-х класів Каланчацького ЗПЗСО №1 разом з вчителями зарубіжної літератури Новак І.М. та Ремез В.І., де діти не тільки в ігровій формі познайомилися з кращими детективними творами А. Конан Дойля, Єдгара По, Всеволода Нестайка, а й спробували свої сили в ролі сищиків.  Два підрозділи детективного агентства – «Золотий жук» та компанія «Шерлок і К◦» - змагалися в швидкості та в якості розкриття злочину Завдяки хитромудрим завданням, які підготували для школярів працівники бібліотеки,  школярі змогли проявити свою кмітливість, уважність, вміння нестандартно мислити. спостережливість і винахідливість, адже саме ці якості відрізняють справжнього детектива. Бажаючи докопатися до істини, гості заходу висували версії, збирали докази, стежили за підозрюваними, потрапляючи в захоплюючі, а часом і комічні ситуації. Їх чекали такі завдання, як: « Детективний сленг», «Слухається літературна справа №…», «Обережно розшук!», «Увійди в образ», «Базіка - знахідка для шпигуна», «Великі мультисищики», «2:0 за уважність» та інші.
Завдяки злагодженій роботі двох команд злочин був розкритий, а школярі отримали масу добрих емоцій та впевненості в своїх силах. І цілком можливо, хтось з присутніх дітей в майбутньому прославиться як знаменитий сищик Коломбо чи капітан Мегре. Успіхів всім!
.











Немає коментарів:

Дописати коментар