неділю, 12 квітня 2020 р.

Відкриваємо таємниці космосу з книгою



 Дорогий друже! Наш маленький читач! Сьогодні, 12 квітня,  в Всесвітній день авіації і космонавтики хочеться процитувати тобі мудрі слова Антуан де Сент-Екзюпері з його чудового твору  «Маленький принц» : 
«Люди мають свої зірки, які перестають бути зорями. Для одних – тих, хто мандрує, вони – дороговказ. Для інших це тільки маленькі вогники. Для вчених зорі – складні задачі. Для мого бізнесмена вони золоті. Але всі ці зірки мовчать. А в тебе будуть такі зірки, яких більше ні в кого немає…»
  Каланчацька бібліотека для дітей дуже сподівається, що такими зірками, що допоможуть знайти тобі, дорогий читачу, правильний шлях в майбутнє, будуть книги. Тому що вони відкривають багато нового,  цікавого і корисного, можливості книг безмежні, як і безмежність і загадковість космосу. Світ космосу надихає та спонукає ніколи не зупинятися, досліджувати простір навколо себе, ставити складні запитання та шукати відповіді, мріяти та  вірити в існування чогось справді несподіваного. І чим більше ти вдивляєшся в зоряне небо, тим більше запитань про Всесвіт з'являється. Як? Чому? Де? А відповіді, як завжди, у книжках — яскравих, цікавих і пізнавальних дитячих енциклопедіях (і не тільки!), з якими ти зможеш робити свої перші кроки як майбутній астроном, або, навіть, космотурист.
 Тож вперед, «полетіли» в фантастичний книжковий світ Космосу. А що почитати, вирішувати тобі, наш читач! Бібліотека для дітей пропонує 8 найкращих книг про космос, які ти побачиш за посиланням: https://osvitoria.media/experience/8-najkrashhyh-knyg-pro-kosmos-dlya-ditej/,
Мудрі поради, що почитати про космос дітям, знайдеш на сайті; https://starylev.com.ua/news/dityam-pro-kosmos-yaki-knyzhky-obraty, на якому до Дня космонавтики 12 квітня зібрані найкращі сучасні українські пізнавальні та художні видання для молодших читачів про Всесвіт.
Дуже радимо також звернути увагу на  енциклопедичне видання «Український космос» за посиланням: http://ababahalamaha.com.ua/uk/%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%9   Прочитавши цю книжку, ти дізнаєшся про вагомий внесок українців в освоєння Космосу та дізнаєшся 7 фактів українського космосу.
 Для наймолодших наших читачів пропонуємо прочитати книжку Миколи Носова «Незнайка на Місяці»  про цікаву подорож неслухняного хлопчика та його друзів на Місяць: https://www.ukrlib.com.ua/world/printit.php?tid=3715   Якщо будеш читати з батьками, то буде не тільки цікаво, але і весело! Потім можна подивитися і мультфільми про пригоди Незнайка за посиланням:
Більшість з пропонованих тобі книг є в нашій бібліотеці, після закінчення карантину ти зможеш їх ще раз прочитати вже в паперовому варіанті, а поки що залишайся вдома. вибирай собі книгу про Космос до вподоби, читай онлайн і мрій. Вір, всі мрії збуваються! Твоя життєва  зірка буде щасливою і яскравою!  Все буде добре!  

Немає коментарів:

Дописати коментар