середу, 6 травня 2020 р.

Війну не бачили, але про неї прочитаємо...


Минає 75 років, відколи  замовкли останні постріли гармат Другої світової війни. Все далі відходять грізні і важкі роки цієї страшної війни. Журавлиним ключем відлітають в небеса ветерани  бойових дій, очевидці тих подій.
 Але залишається Пам’ять... Пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя. Пам’ять нетлінна і вічна. Вона дивиться на нас із старих фронтових фотографій, з тих речей, які зберігають колишні фронтовики та їх родини, із заслужених нагород за героїзм та відвагу,  щоб не дати і  померкнути жодній героїчній сторінці історії перемоги над фашизмом. Сьогодні про бойові подвиги та воєнне життя ветеранів Другої світової війни можна дізнатися лише з їхніх розповідей, із стрічок кінофільмів та творів художньої літератури. Багато, як українських, так і митців слова всього світу присвятили свої твори темі війни.
 Каланчацькою бібліотекою для дітей  до Дня пам’яті та примирення та до Дня Перемоги підготовлено відео – презентацію «10 топ-книг, які варто прочитати про Другу світову війну». Сподіваємося, що для вас, наші читачі, вона буде корисною. Приємного перегляду!


Немає коментарів:

Дописати коментар