середу, 3 червня 2020 р.

Вітаємо переможців!


   Каланчацька бібліотека для дітей ще раз щиро вітаємо всіх маленьких та юних користувачів бібліотек  Каланчацької ОТГ та їхніх батьків з чудовим святом – Міжнародним днем захисту дітей. Зазвичай, в цей день в нашій бібліотеці було весело та гамірно. Ми вітали своїх читачів зі святом, разом з ними проводили різноманітні цікаві заходи, нагороджували кращих користувачів дитячої бібліотеки, будували плани  проведення дитячих масових заходів влітку.
 Але пандемія внесла свої корективи. З початку оголошення карантину і тимчасового закриття бібліотеки, були розгубленість, навіть легкий шоковий стан, нерозуміння, як спілкуватися з читачами, як зробити так, щоб діти під час «вимушених канікул» не втратили інтерес до читання. 
  Чомусь думалось, що це не надовго. Але вже  протягом майже трьох місяців, за об’єктивних причин, ми спілкуємося з користувачами дистанційно
   Для такого спілкування з читачами бібліотекарі почали  корегувати свої  календарні плани, впроваджувати нові методи і форми  роботи, проводити різні розважально – пізнавальні заходи, акції, флешмоби, подорожі, змагання в форматі он-лайн …
 Діти мали можливість взяти участь в  таких цікавих та пізнавальних заходах,  як ІІІ відкритий конкурс на кращий творчий проект «Один раз на все життя»,  РR - акція «Подаруй посмішку Літечку!», флешмоб «Я залишаюсь вдома. Читаю на природі», як творчий конкурс «Великодні візерунки», он-лайн майстер - клас із пластилінографії  "Чарівна квіточка",  а також здійснити  віртуальну подорож  світом справжньої чарівної казки «5 парків розваг, історичний екскурс "Отаман " Степової дивізії», дізнатися про нашого земляка – ювіляра І. Дніпровського…
   Для наших юних користувачів були створені інформаційні відеопрезентації  «Книги - ювіляри 2020» , «Карантин – не привид сумувати», «Книги, які пахнуть літом» та інші з метою ознайомити їх, що читати и про що почитати.    Цікаво і змістовно відбувся  віртуальний Тиждень дитячого читання. 

 Щиро дякуємо своїм користувачам, що весь цей час проявляли активність, неабияку кмітливість, винахідливість, обізнаність, вміння малювати, майструвати, ліпити, й звичайно ж, читали рекомендовані нами твори. Вони чудово впоралися й з  умінням розмістити фотографії своїх творчих надбань в соцмережах й отримали багато уподобань, теплих відгуків та захоплень.

   Велика подяка батькам, які теж заохочували своїх юних чад до участі в конкурсах та акціях, допомагали дітям, «надихали» на творчість та підтримували.    Висловлюємо подяку колективу газети «Слава праці!», на сторінках якої постійно розміщувалися дописи про наші он-лайн заходи та оголошення про нові дитячі конкурси.
     Про всі заходи дитячої бібліотеці можна також дізнатися на нашому бібліотечному блозі за адресою:  http://detskay.blogspot.com
У день чудового свята захисту дітей наше бібліотечне журі підбило підсумки й визначило найбільш активних наших юних читачів, батьків, сільських бібліотекарів, які активно долучилися та просували, заохочували юних мешканців Каланчацької ОТГ до читання та участі в on-line заходах.


   
  
За рішенням журі Подяками від Каланчацької ЦБС нагороджуються: 
 - за активну участь в творчому конкурсі  «Великодні візерунки» Верещага Вікторія, читач Каланчацької бібліотеки для дітей, учениця 3-Б класу Каланчацького  ЗПЗСО №1, Красновид Поліна, читач Каланчацької бібліотеки для дітей 6 років та Кафтан Маша, читач Каланчацької бібліотеки для дітей 5 років. 
 - переможець 1 етапу ІІІ відкритого конкурсу на кращий творчий проект «Один раз на все життя» Сорокін Іван, читач Каланчацької бібліотеки для дітей, учень  7-Б класу Каланчацького  ЗПЗСО № 1.
- наймолодший учасник флешмобу «Я залишаюсь вдома. Читаю на природі» Петерссон Єдвін, читач Горьківської сільської бібліотеки  - філії, 1,5 рочків. 
- переможці РR - акції «Подаруй посмішку Літечку!» в номінації Міс Посмішка «Глядацька Симпатія» Пашкова Софія, читач Каланчацької бібліотеки для дітей, 6 років та в номінації Містер Посмішка «Глядацька Симпатія» Чопей Матвій, читач Каланчацької бібліотеки для дітей, 3 роки. 
- найбільш активна читацька родина  Бойко  - Діна Миколаївна, Сергій Іванович та синочок Андрійко. 
- за  просування читання в он – лайн форматі  та активну участь в  масових заходах  Жук Тетяна Василівна, бібліотекар Новопавловської сільської бібліотеки  - філії , Адаменко Любов Володимирівна бібліотекар Горьківської сільської бібліотеки  - філії , Частило Світлана Василівна, бібліотекар Новокиївської сільської бібліотеки  - філії.
   Всі  переможці on-line конкурсних заходів отримають невеличкі приємні  подаруночки, за які ми щиро вдячні приватному підприємцю  Бурдейному  Олексію Володимировичу. Для одержання нагород чекаємо в Каланчацькій дитячій книгозбірні в зручний для вас час.  
Попереду ще  Літні  Читання, багато цікавих заходів та змагань, про які ми повідомимо з часом. Тож слідкуйте за нашими дописами, оголошеннями, долучайтесь до  участі в дитячих бібліотечних заходах та перемагайте!
Бібліотека для дітей сумує за «живим» спілкуванням, вона вже починає потихеньку відкривати двері. Будемо сподіватися, що карантин скоро закінчиться і все буде як раніше і всі заходи  будуть відбуватися в затишних залах нашої бібліотеки.
   Ще раз вітаємо зі святом Дитинства та зичимо родинного тепла та добра, сміху і радості, безмежного і безтурботного щастя!
  Любі діти, ви – квіти землі, наша радість, наше щастя, наше майбутнє!

   Ласкаво запрошуємо до книгозбірні !
  


Немає коментарів:

Дописати коментар