пʼятницю, 14 серпня 2020 р.

Народознавчо – пізнавальні забави « З медом, маком, яблучком прийшов Спас до нас».


 Серпень  відзначився циклом чудових  народних свят , які з нетерпінням чекають всі, як дорослі так і малеча. Три серпневих Спаси нагадують людству про  щедрість та  гостинність  нашої землі, про шанування релігійних звичаїв,  про те, що осінь з багатством фруктів та овочів уже на порозі.
Сьогодні, в день Першого Спаса або Маковія чи Медового Спаса.,  бібліотека для дітей гостинно запросила своїх користуваів на народознавчо – пізнавальні забави « З медом, маком, яблучком прийшов Спас до нас».  
  І завітав він в дитячу бібліотеку не тільки з яблучком, а і з цікавинками про свята, різноманітними вікторинами, конкурсами, загадками,  забавлянками , ну і,звичайно ж, зі смаколиками,  на які так багатий місяць серпень.
 Під час чудового заходу діти дізналися про кожне  із трьох свят, про традиції та обряди, пов’язані з ними, про святкування Спаса в різних областях України,  про маковійчики та  сімох братів Маккавеїв,  про цілющі властивості меду, горіхів та яблук, про ворожіння та багато  іншої пізнавальної інформації.  Наші читачі з радістю поділилися тим, як святкують Спаса в їх родинах, які страви готують в ці дні, як пригощають в ці дні інших смачними фруктами.



 А потім були літературні вікторини : «Солодкі запитання від Вінні Пуха», «Яблучний фреш із молодильних яблук»,  «12 горішків  для Попелюшки». Завзято та з інтересом дітлахи взяли участь в народознавчих розвагах  «Хвалене яблучко». «Скільки зерняток  в серединці»,  «Марійка та ведмідь»,  «Котилося,  котилося  яблучко …»,  конкурсі бібліотечних будівельників  «Пірамідка з яблук» та змаганні кулінарів « Горіхово – макові викрутаси»…




 
Було весело, гамірно, цікаво та по - святковому затишно. Ну і яке ж свято без смаколиків!  Їх отримали всі!  Хто був на народознавчих забавах, і  хто завітав до бібліотеки  пізніше . Разом із книжечкою кожен із читачів «вибирав» собі  смаколик : яблучко, грушку, виноград чи пиріжок з  маком чи яблуком.  А ще «отримував» від бібліотекарів побажання здоров'я  та успіхів в новому навчальному році, який  вже незабаром розпочнеться.
З найкращими побажаннями достатку, благополуччя на миру колектив бібліотеки для дітей вітає всіх зі святами! Нехай тільки приємні події та новини  приходять в ваші домівки! Зі святами!

Немає коментарів:

Дописати коментар