середу, 19 серпня 2020 р.

Яблучний мультипад


Бібліотека для дітей з метою виховання поваги до народних українських традицій та звичаїв  продовжує знайомити  дітей з  серпневими  святами.  Ось і сьогодні, 19 серпня, в день  Яблучного Спаса ,  для своїх читачів  бібліотекарі влаштували  справжній  «Яблучний мультипад».

 Зрозуміло,  не для кого не таємниця, що  письменники і  поети прославляють ці корисні фрукти, про яблучка  складають казки,  їх  роблять «героями» різних літературних творів та  мультфільмів. Із  дитинства  всі добре пам’ятають такі казкові вирази : «яблучко наливне, молоде, золоте ...»,  «... з'їсть людина яблучко - вмить помолодшає ...», «хто зловить яблучко, той нареченим  принцесі буде», «... кинь  яблучко на землю і йди за ним слідом, приведе воно куди треба ...» . Або іноді про  яблучко писали  інше: «... зірвав яблуко, з'їв, і в ту ж мить виросли на голові роги ...», «... надкусила царівна яблуко і тут же померла ...».  Яблуко могло нагодувати і розвеселити, як в українській казці «Іван - царевич і красна  дівиця», могло стати чарівним талісманом, оживляючим скарб , як у болгарських казках…
   Наші читачі  про все це довідалися з розповіді бібліотекаря Хребір Н.А., яка й  познайомила їх з творами  про яблука  О. Гончара, Н. Забіли, І. Винницької, Д.Павличка, а також  з  яскравими та змістовними  виданнями журналу  «Яблунька». А потім Наталія Анатоліївна  гостинно  запросила дітей на  перегляд  чудових «яблучних анимашек», створених за сюжетом художніх творів. В нашій бібліотечній літературній мультитеці   діти  разом подивилися  міністрічки  «Мішок яблук» , «Війна Яблук та Гусені», «Казка про мертву царівну та сімох богатирів» , «Молодильні яблука» . А по завершенню мультисеансу були змаганні в конкурсі «Найуважніший глядач» та частування смачними яблуками, грушами, виноградом, якими сьогодні прийнято пригощати кожного, хто завітає  до домівки.

    Дитяча бібліотека щиро вітає всіх з Яблучним Спасом   та бажає радості, миру, здоров я та благополуччя. Нехай Вам щастить всюди  та завжди! Зі святом!


Немає коментарів:

Дописати коментар