пʼятницю, 27 листопада 2020 р.

Літературна естафета «Від цікавих казочок до розумних книжечок»

 Книга приходить до кожного  у дитинстві. Перше знайомство з «книжковим будиночком» - бібліотекою  відбувається у діток по-різному. Хтось приходить за руку з мамою або  татом, когось  приводить турботлива бабуся, багато малюків долучаються до читання під чуйним керівництвом своїх вихователів або вчителів початкових класів. Вперше потрапивши до бібліотеки, допитливі «читайлики» в захваті від великої кількості різних цікаво - яскравих  книг, від бажання всіх їх погортати й почитати. І вони майже завжди ставлять одне і теж запитання: « А тут  книжечки про все - все- все?»

   Почули це запитання  бібліотекарі і від допитливих малюків, учнів 1- 

В класу Каланчацького ЗПЗСО №1 (класовод Шевченко С.В.), які завітали до Каланчацької бібліотеки для дітей на перше знайомство з книгозбірнею. І це було  не просто знайомство.

Гостинно зустрічаючи  майбутніх читачів, бібліотекарі  розповіли діткам про дитячу бібліотеку, ознайомили з книжковими  виставками, з правилами користування бібліотекою, з її фондом,  й  все це організували  у цікавій ігровій формі з вікторинами, загадками, конкурсами.  Щоб дізнатися , які книжки є в нашій бібліотеці, малятам  запропонували  взяти участь у літературній естафеті «Від цікавих казочок до розумних книжечок». Діток чекали різні бібліостанції з яскравими різноманітними книгами та захоплюючими завданнями.

Стартувавши на станції Казковій, «книголюбчики» збирали квіточки «Казкової галявини» з уривками відомих дитячих книжечок та знаходили її серед запропонованих, на станції «Загадкіно» відповідали на запитання від Золотої Рибки. Калейдоскоп «Чудовий настрій» та багато книг з віршами чекали учасників естафети  на станції «Поетична», а на «Пізнавальній» - знайомство з книжками про природу, цікавими явищами та завдання від Дідуся Лісовичка. Станція ж  Мудрості «зустріла» діточок  розповіддю про самі розумні книги бібліотеки –довідники та енциклопедії,  а ще солодким «гостинцем» від Карлсона.Наші маленькі читачі легко впоролися з усіма перешкодами літературної естафети, залюбки відгадували цікаві загадки, римували вірші, веселились, розважались та відпочивали. Сподіваємося, що перше знайомство з дитячою бібліотекою  стало для малят джерелом приємних вражень.

Ласкаво запрошуємо до бібліотеки, адже наша бібліотека  має багато цікавих і корисних книжок та завжди рада своїм відвідувачам! Чекаємо на вас!

Немає коментарів:

Дописати коментар