понеділок, 30 листопада 2020 р.

Літературний звіринець «Хіт – парад дивовижних тварин»

   Різноманітність форм. кольорів, розмірів тварин, що населяють нашу планету Земля,  перевищує навіть саму сміливу та багату уяву. 

Цей прекрасний світ фауни змушує нас  завмирати від захоплення ним, бо які ж ще почуття здатні викликати витончений лебідь, що пливе по гладі озера, аристократичний вороний кінь, що є уособленням свободи, або кумедна панда, більше схожа на м’якого плюшевого ведмедика, ніж на живе створіння? Тільки почуття замилування! Недарма ж тваринки часто є  героями творів для дітей. Вони були  та залишаються головними в українських казочках,  вони і тепер надихають письменників  писати про них і писати з ними, наділяти їх рисами характеру людини. Тваринки вчать дитину взаємодопомозі, чуйності та людяності, відрізняти добро і зло, бути  чемними та вихованими.

 Бібліотекарі Каланчацької бібліотеки для дітей  запросили своїх активних читачів, учнів 4- Б класу Каланчацького ЗПЗСО №1 (класовод Котляр В.О.), до літературного звіринцю  на «Хіт – парад  дивовижних тварин», щоб розповісти  багато цікавого про «книжкову» фауну та створити свій власний хіт – парад «незвичайних» літературних героїв. Кожен із маленьких гостей приніс на зустріч  власноруч намальований портрет своєї найулюбленішої тваринки, з яких була створена згодом чудова галерея.
  
Але спочатку була мандрівка в дивовижний тваринний світ з цікавими фактами, веселими порівняннями, з захоплюючими конкурсами та вікторинами. В  бібліотечному  літературному звіринці діти зустрілися з лисичкою, вовчиком, ведмедиком, мавпочкою, слоником, собачкою … Але хіт – парад літературних дивовижних тварин,  на думку наших читачів,  повинен очолювати Котик, бо він найчастіше з'являється на сторінках дитячих книжечок.  Наші маленькі читачі проявили свої знання, кмітливість, ерудицію під час конкурсів «Дідова рукавичка», «П'ять горішків від білочки», гри «Казкова фауна», зоовікторини «Цікавинки від Рака – Неборака»,  змагання «Зайчикові пазли». А Крихітка Єнот запросив школярів до бібліомультитеки на перегляд мультфільму про себе, створеного за мотивами книги Л.Муур.








 Жваво, весело, цікаво відбулося порівняння кожною дитинкою свого характеру з літературною тваринкою.






 Час пролетів швидко, на згадку залишилися світлини зустрічі та чудовий настрій.

Немає коментарів:

Дописати коментар