пʼятницю, 12 лютого 2021 р.

Тест – драйв«10 золотих правил читання та зберігання книг»

 Книги - вони як люди: народжуються, живуть, старіють. А ще вони хворють.

 З роками  їх сторінки розсипаються, негарною стає обкладинка, а аркуші книги – брудними. І тоді книжка, як і людина, потребує лікування. Але всі лікарі, навіть книжкові,  добре знають, що будь-яку хворобу легше попередити, ніж лікувати. Тому завжди  радять берегти здоров'я та позбутися поганих звичок.


 Саме тому з метою навчити дітей дбайливо ставитися до книги та долучити їх до читання на проведення тест – драйву «10 золотих правил читання та зберігання книг»   до «Книжкової лікарні від А до Я», що діє при дитячій бібліотеці, запросили маленьких книголюбчиків – учнів 3В класу Каланчацького ЗПЗСО №1 (класовод Балан І.С.). А щоб наші читачі краще запам'ятали ці необхідні правила, весь захід проводили  в конкурсно – ігровій формі. Під час гри «Мікрофон»иявляли читацькі інтереси дітей,   за змістом прислів’їв  з'ясовували, чому варто читати книжки. Під  розв'язуванні математичної загадки про книжку прийшли до висновку, що книги читати це все знати, а змагання «Не можна -  треба» навчало дітей бережно відноситися до книжок. Переглянули учні і повчальний мультфільм «Грицькові книжки».





Згодом словами: «Для книжок,  які виглядають негарно, в бібліотеці відкрита  Книжкова  лікарня. Доктором в ній  може бути кожен із вас у вільний день, у вільний час!» запросили наших користувачів стати лікарем та другом для книжок та запропонували виготовити для книг закладки. Так як захід відбувався напередодні свята Валентина, тому і книжкові закладки були зроблені з маленьких сердечок, що символізувало  любов до книги та читання. 

Немає коментарів:

Дописати коментар