четвер, 11 лютого 2021 р.

Віртуальний тимбилдинг- квест «Навіть дрібниці мають таємниці»


 Детективи люблять читати майже всі, бо справжній детектив  захопить читача, дасть « їжу» його допитливому розуму,  відпрацьовуючи логічні операції, відточить спостережливість і навчить будувати ланцюжки міркувань.
Без детектива людині просто нецікаво жити. Детектив - це література плюс гра. Визначити злочинця і знешкодити його, стати героєм  - бажають всі.

  Спробувати себе в ролі детективів  намагалися і учні 7-Б класу Каланчацького ЗПСО №1 (кл. кер. Валуєва Н.В.) разом з вчителем зарубіжної літератури  Ремез Варварою Іванівною  та шкільним бібліотекарем Іллязовою Інною Сергіївною. Їх гостинно запросили до Каланчацької  бібліотеки для дітей до  нашого  детективного  бібліоагенства  «СЛІД»  (Союз літературних інтелектуальних детективів) на віртуальний тимбилдинг- квест «Навіть дрібниці мають таємниці» за оповіданнями  Конан  Дойля  «Записки Шерлока Холмса».  Ця книга цього року відзначає 130 років від дня  її публікації  і вже впродовж багатьох десятиліть  є дуже популярною як серед дітей, так і серед дорослих.

 І це не дивно, бо твори про цього  безсмертного героя вражають вигадкою, точною  та легкою манерою викладу, а сам герой - ідеал лицарства борця зі злом, втіленому в злочині.

Інтелектуальний квест « Навіть дрібниці мають таємниці»  виявився  захоплюючою  літературною грою двох команд «Суперboys” та «Суперgirls»  з лихо закрученим сюжетом, де у кожного учасника була можливість спробувати себе в ролі відомого сищика. В нашому детективному  агентстві діти дізналися про Шерлока Холмса, змогли  поміркувати як Шерлок Холмс та навіть стати самим Шерлоком!   В цьому змаганні боролися логіка дівчаток та дедукція хлопчиків. На кожній станції – зупинці, присвяченій  одному з оповідань  Конан Дойля  наших юних детективів чекали непрості запитання та логічні  завдання: «Новини з Бейкер – стрит», «Літературний вернісаж», «Майстерність перевтілення», «Характер Шерлока Холмса», «Таємнича шифровка»,  «Розкриття злочину»…  І кожна команда протягом всього квесту проявляла ерудицію,   кмітливість , догадливість, логічне мислення, максимальну самовіддачу та  командну згуртованість під час мозкового штурму.

І хоча  в віртуальному тимбилдинг- квесті перемогу отримали дівчатка.  але кожен з його учасників  відкрив для себе нові таємниці захоплюючого детективного жанру і, зокрема,  творів Конан  Дойля. І хто знає, можливо хтось з присутніх сьогодні  на  заході в майбутньому прославиться так саме як  Холмс та стане відомим  детективом. Вдачі їм всім!

Немає коментарів:

Дописати коментар