середу, 24 лютого 2021 р.

Літературний ранок «Жила колись на світі дівчинка Леся…"

  Про Лесю Українку – славну дочку свого народу - 

можна багато розповідати і багато дізнатися, особливо в ці дні, коли суспільство відзначає 150 - річчя з дня народження відомої поетеси, мудрої  та талановитої жінки. Природа щедро обдарувала її: дала  добре й мужнє серце, хист до музики, малювання, вишивки, могутній поетичний талант, великі здібності до науки.

На літературний ранок «Жила колись на світі дівчинка Леся…» в Каланчацьку бібліотеку для дітей завітали її наймолодші читачі – учні 4-В та 3-А класів Каланчацького ЗПЗСО №1 (класоводи Кузнецова Т.Ф. та Бєлєнкова Н.В.), щоб дізнатися про дитинство поетеси, про  те, що  Леся була розумною, привітною і допитливою дівчинкою, надзвичайно вродливою та чуттєвою до краси. милосердною до всього і до всіх. їй хотілося захистити зайченя від вовка, першу квіточку від негоди, подружку від хвороби, людину від зла. І тому  не дивно, що свої почуття вона перетворює на римовані рядки, описуючи красу природи та власні хвилювання. 
  Під час зустрічі звучали перші Лесині вірші та твори, написані для маленьких читачів, лунала бандури чарівна музика, яку подарувала своїм ровесникам учениця 4-В класу Ванцовська Кіра (викладач по класу бандури Микитюк Т.А.).

  Згодом наші маленькі гості мали змогу перевірити свої поетичні здібності, взявши участь в цікавих вправах «Поетичний експерт», «Складалочка», «Поетична мозаїка Лесиного слова». Прекрасним доповненням літературного ранку були показ  малюнків до дитячих творів Лесі Українки, з  любов'ю створених  учасниками заходу, та розмаїття книг, що дитяча бібліотека  може    запропонувати нашій маленькій аудиторії.


Немає коментарів:

Дописати коментар