четвер, 11 березня 2021 р.

Поетичні читання «Шевченкові твори сяють як зорі»

 В Україні березень часто називають Шевченковим. В день народження Шевченка українці  вшановують пам’ять безсмертного поета, промовляють найкращі слова вдячності великому Кобзареві, линуть вірші та пісні, написані Тарасом. В його особі український народ ніби об єднав найкращі сили і обрав співцем своєї історичної слави та гіркої долі, виразником власних сподівань і прагнень.






Всі свої вірші  Шевченко писав чарівною, барвистою українською мовою. Тому вірші легко читати, приємно слухати. Вітер, сонце, зорі, дерева – все оживає в віршах Шевченко. Їх полюблять як дорослі, так і діточки.

 Завершуючи  Шевченкові дні, до  затишно – святкової зали Каланчацької  бібліотеки для дітей  на поетичні читання «Шевченкові твори сяють як зорі»  завітали учні 6-А класу Каланчацького ЗПЗСО №1 та їхній класний керівник, вчитель української мови та літератури Капленко Наталія Володимирівна, щоб разом  ще раз насолодитися мелодійністю та красою  Тарасового слова.

А воно з уст дітей  звучало тепло, емоційно й щиро.  Було дуже приємно слухати вірші Кобзаря в виконанні сучасних дітей, які читали  їх з любов’ю та натхненням, як мовиться, на одному диханні. Вразили різноманітність вибору та новаторське виконання  творів Шевченко. Вірш «Реве та стогне Дніпр широкий», який знали на пам'ять майже половина класу, продекламували  всі разом. Це виглядало зворушливо та піднесено, ніби поет єднав  дітей та весь народ України. Незвичним та креативним було чудове  виконання  вірша  Шевченка  «Садок вишневий коло  хати» в реп -стилі Листопадом Андрієм.


Згодом наші талановиті читці  переглянувши відеофільми, ще раз пройшлися життєвими стежками Шевченка, познайомилися з різними гранями його творчості. Особливу увагу дітей привернули відеоролики з піснями «Реве та стогне Дніпр широкий», «Пісні про Кобзаря», «Шлях до Тараса». А участь у WEB - вікторині «Тарасові шляхи» надала присутнім можливість проявити свої знання та ерудицію, висловити всю любов і повагу до творчості поета та глибше усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового слова

Немає коментарів:

Дописати коментар