суботу, 13 березня 2021 р.

Млинець – party «Масляна седмиця кличе веселиться»

 Дзвінкою, яскравою, голосистою, смачною, солодкою, масленистою видалася в цьому році Масляна в Каланчацькій бібліотеці для дітей.  І як годиться, це було не просто дійство проводів зими. В нашій бібліотечній хаті  відбулося справжнє Млинець – паті! Це було чудове свято головного символу  – рум'яного, сонячного млинця!
А чи куштували Ви хоча б раз  бананово – млинцеві шашлички? Чи робили ажурним звичайний млинець? А прикрашати Колодія на Масляну Ви  не намагалися? Чи може виготовляли страви Масляної по літературним рецептам? Ні? А ось наші читачі – учні 5-Б класу Каланчацького ЗПЗСО №1 (кл. кер .Гриценко -Сидоренко О.М.) все це робили! Робили весело, завзято та дружно!  Вони  були бажаними гостями нашої бібліотеки  на млинець – party «Масляна седмиця кличе веселиться».
Саме на Масляну усі сім днів відбуваються театралізовані гуляння, катання на гойдалках, ігри, конкурси,, забави, дзвенять пісні - веснянки, водяться хороводи, ходять один до одного на гостини, пригощають млинцями, варениками, різними смаколиками. І кожен день має свою назву та свої звичаї святкування.
Під час нашого святкового дійства діти «прожили» кожен день тижня  Масляної, ознайомившись з українськими народними традиціями та залюбки виконуючи цікаві завдання й беручи участь в різних іграх.  А їх було чимало. І всі вони були 
незвичайними, веселими, пізнавальними. Але головне - млинцевими!






Інтелектуальна вікторина «Не все коту Масляна!» та відгадування «Загадок – оладок» потребувало від дітей знань та ерудиції, а літературний  конкурс «Перший млинець - не грудкою!»  - кмітливості та начитаності. Театральні здібності знадобилися присутнім під час рекламної паузи «Млинець – молодець!» та «Млинцевий ярмарок» , кулінарна обізнаність стала в нагоді в змаганнях «Дірочки – сніжиночки» й «Що в серединці?» 
Але  самим веселим та запальним виявилася танцювальна гра «Гарячий млинчик». Яскравою родзинкою свята був показ дитячих малюнків «Масленистий Веселун», присвячених  «винуватцю» свята, який на роботах діточок виглядав дуже красивим та привітливим. А прикрашені дітьми Колодії стали справжніми мистецькими  витворам!
А яка ж Масляна без смачного частування? Звичайно ж воно було!  Вдосталь повеселившись, всі учасники заходу дружно  смакували млинцями з різними начинками, бубликами  та млицевими рулетиками. По щирим посмішкам дітей, по їхньому гарному настрою та дзвінкому сміху було видно - свято вдалося!
 З Масленою Вас всіх! Щастя, благополуччя і смакоти Вам всім!

Немає коментарів:

Дописати коментар