неділю, 11 квітня 2021 р.

Книжкова космічна подорож «Небо зорами рясніє»

  60 років назад, а саме 12 квітня 1961 року о 9-07 годині,

з космодрому Байконур у Казахстані стартував космічний корабель «Восток-1», пілотований 27-літнім старшим лейтенантом Юрієм Гагаріним. За 108 хвилин він подолав 41 тисячу кілометрів , здійснивши один виток навколо Землі.  Під час орбітального польоту Ю.О.Гагарін, перебуваючи у стані невагомості, проводив спостереження і прості експерименти, робив записи олівцем, підтримував радіозв’язок з землею.

 

 Перший політ людини у космос став епохальною подію в історії людства, відкривши йому дорогу до зірок. Все це стало можливим завдяки видатному українцеві Сергію Корольову - головному конструктору перших ракетно-космічних систем, основоположнику практичної космонавтики.

 Здійснилася тисячолітня мрія  – подолавши силу земного тяжіння перша людина планети Земля вирвалася в космічний простір. Весь світ аплодував першому "Колумбу Всесвіту". Він поклав початок пілотованого освоєння космічного простору.

Згодом за рішенням Міжнародної авіаційної федерації 12 квітня стало  відзначається як "Всесвітній день авіації і космонавтики". Пізніше, 7 квітня 2011 року, не рівні Генеральної Асамблеї ООН, була прийнята відповідна резолюція, в якій 12 квітня проголошено Міжнародним днем польоту людини у космос.

Про історію розвитку авіації та космосу, про видатних космонавтів, про цікавінки Всесвіту, про технічні перспективі його освоєння та багато нового й пізнавального можна дізнатися під час книжкової космічної подорожі «Небо зорами рясніє» на бібліоракеті часу, завітавши до нашої дитячої бібліотеки та вибравши одну чи декілька видань книжкової викладки. 

Тож чекаємо на Вас, наші любі читачі!

Немає коментарів:

Дописати коментар