четвер, 22 квітня 2021 р.

Екологічний вікенд «Нехай земля квітує всюди – природу збережемо, люди!»

Ми живемо на найдивовижнішій планеті – планеті світлих сонячних ранків, яскравих лагідних днів  і тихих зоряних ночей, що пахнуть м’ятою та матіолою. На планеті, що дарує найщиріші почуття і щастя тим, хто шанує, любить та оберігає її!
Сьогодні, 22 квітня.  в нашій країні та на всій планеті відзначається Всесвітній  День  Землі. Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для вирішення екологічних проблем.
 
 Спробувати зазирнути в обличчя нашої планети Земля,, побачити яка вона,  як співає, радіє, почути як плаче чи як стогне від болю, якого їй завдають люди на екологічний вікенд «Нехай земля квітує всюди – природу збережемо, люди!» до дитячої бібліотеки були запрошені учні 8-Б класу Каланчацького ЗПЗСО №1 та вчитель географії Мрочко М.М.
  Головною тезою заходу було ствердження, що людина – частина природи. І знищувати  природу – значить знищувати  самі себе.
 Разом з дітьми ми шукали відповіді на складні питання: «Як зберегти  живу силу землі, її вічну родючість? Як примножити плоди землі, досягти того, щоб нива наша завтра була багатішою?», говорили і про екологічного оздоровлення та охорону навколишнього середовища у рідній  Україні та селищі Каланчак, вчилися сортувати сміття та прикрашали деревце «Земля» листочками – обіцянками дбайливо та обережно відноситись до нашого спільного дому – Матусі – Земля. 
Під час заходу демонструвалися відео «Земля. Один вражаючий день», «День Землі», «Про головне коротко», «Наш спільний Дім - Земля» та медіа – етюд «Обрії рідного краю» Леоніда Корнієнка, місцевого художника та фотографа. Фотосвітлини Леоніда Павловича також прикрашали залу дитячої бібліотеки під час екологічного вікенда.

На закінчення заходу учням були  подаровані пам’ятки «Люби та бережи Землю!».

В молодшому відділі бібліотеки оформлена книжкова виставка «Жити в стилі ЕКО – вчить бібліотека!» ,  яка радить й пропонує перевірити свої знання про екологічні проблеми та почитати пізнавальні книги про красу та багатства Землі, Тож дитяча бібліотека запрошує до своїх залів   маленьких та юних читачів -екологів! Чекаємо на Вас! 


Немає коментарів:

Дописати коментар