четвер, 29 квітня 2021 р.

Пізнавальна етномозаїка «Радість Великодня від землі і до небес»

Дивовижне свято Великодня - одне з тих     українських свят, про яке хочеться розповідати, слухати, писати, готуватися. Це дивовижне свято з нетерпінням чекають і дорослі, і малі! Чекають його також  і  учасники клубу «Чомучка», читачі Каланчацької бібліотеки для дітей, учні  3 – В класу Каланчацького ЗПЗСО №1 (класовод Балан І.С.).

 Напередодні свята вони дружно завітали до дитячої книгозбірні на пізнавальну етномозаїку «Радість Великодня від землі і до небес», щоб дізнатися багато нового, цікавого та корисного про це чудове свято,його традиції та звичаї,,  про  мальовниче написання писанки. І  завітали  наші «чомусики» на захід  з  привабливими великодніми малюнками та поробками, зробленими з великою любов’ю їхними талановитими дитячими ручками.

 Під час захоплюючій розповіді бібліотекаря молодшого відділу Красносвької –Кафтан І.С. діти дізналися історію свята Великодня, про його святкування в різних країнах світу,  про сходження благодатного вогню, про  маленьке диво – писанку, про її народну символіку, роль кольорів та їхнє  магічне значення. Цікавою була розповідь – показ великодніх символів, зроблених  в різних техніках: писанки, дряпанки, крашанки… Діти активно брали участь в етнічному  конкурсі «Загадкова писанка»  та народознавчій вікторині  «Великоднє диво». 

Ну і яке ж свято без колективного прикрашання одної, великої, колективної писанки – оберіг для всього класу? Воно було! Вона вийшла на диво чудовою та красивою і  отримала від діток назву -  «Писанка доброти». І це прикрашання  ще більш об'єднало діток, як і свято Великодня  об'єднає весь український народ по всьому світі.

Зі святом Великодня! Миру та благополуччя всім!


Немає коментарів:

Дописати коментар