середу, 9 червня 2021 р.

Літні читання «Книжкова естафета сонячного літа»

Любі наші читачі!
Вітаємо вас з настанням літечка та початком таких бажаних та довгоочікуваних  канікул. Літо – це не тільки відпочинок. Це - чудова пора для захоплюючих подорожей, цікавих зустрічей, незвичайних  відкриттів,  спілкування з друзями, та читання нових книжечок. Часу для всього цього вдосталь!
Каланчацька бібліотека для дітей підготувала для своїх читачів цікаву програму літних читань та ласкаво запрошує вас, любі діточки, у захоплюючу Книжкову естафету сонячного літа» довжиною в цілих три місяця! Це незвичайні читацькі змагання  за право називатися кращим читачем Літних читань 2021 року та вибороти звання «Лідер читання-2021» серед читачів 6-7 класів  Каланчацької громади!
Наша книжкова естафета стартувала 1 червня в Міжнародний День захисту дітей та як будь - яка спортивна естафета також складається з 4 етапів «книжкового забігу», при проходження яких читач отримує заслужені бали в залежності від складності етапу.
-  Етап перший «Книжковий марафон» - за кожну прочитану книгу  - суддівська біла картка  - 1-2 бали  (в залежності від кількості сторінок  книги);
-Етап другий «Інтелектуальний забіг» -  за участь в бібліотечних онлайн та офлайн  заходах  суддівська синя картка  -  3бали.
- Етап третій «Стиль – чез гонка» - створення творчих робіт: буктрейлерів, презентацій, відгуків про книжку,  рекламних плакатів, ілюстрацій до прочитаної книги, власний кросворд за книжкою оцінюються суддівською жовтою карткою  від - 5 до 7 балів;
- Етап четвертий « Естафетна паличка» - за участь у волонтерській літній бібліотечній діяльності суддівська червона картка - 10 балів.
Кожному читачу -учаснику книжкової естафети  видається  іменний  маршрутний лист літньої дистанції, в який будуть  вкладатися  «зароблені» картки та записуватися бали.  За сумарною кількістю балів – карток  і буде визначено кращих читачів літних читань – 2021 серед читачів молодшого відділу обслуговування та середнього, а згодом  і Лідера читання  – 2021 Каланчацької громади.  Також буде визначено найбільш  активний та читаючий  клас  серед  1-4 класів т а 5-9  класів   смт Каланчак.  Переможці будуть нагороджені  грамотами  з присвоєнням звання «Чемпіон Літних Читань», «Майстер Літних Читань»  та «Кандидат в майстри Літних Читань», а також  невеличкими подарунками під час святкового підсумкового заходу. За вашими відгуками на прочитані вами, наші читачі, книги, визначиться топ - п'ятірка  книжок літних читань нашої бібліотеки цього року.
Перші учасники естафети вже розпочали  бібліозабіг  за своїми особистими  маршрутними листами. Тож ,любі читачі, долучайтеся до змагань і ви! Новенькі, цікавенькі книжечки чекають вас на старті! Каланчацька бібліотека буде рада кожному!

Немає коментарів:

Дописати коментар