суботу, 10 липня 2021 р.

Літературно – цукеркове асорті «ШокоЛАДна феєрія»

 Шоколадна феєрія в дитячій бібліотеці! Це неможливо! Ні, в Каланчацькій бібліотеці для дітей це можливо! Свято було цікаве, пізнавальне, веселе, а  
ще і солодке! А винен у всьому цьому шоколад! Він 11 липня святкує свій день народження. І саме він напередодні своїх іменин запросив на літературно – цукеркове асорті «ШокоЛАДна феєрія» до дитячої бібліотеки наших любих читачів – ласунчиків.
 Здавалося, ну  що спільне може бути у книжок та шоколадних цукерок? А виявляється багато.. По-перше, і книги і цукерки супроводжують нас усе життя, причому з самого раннього дитинства. По-друге, від прочитання хорошої книги і з'їденої смачною цукерки в нашому організмі виробляється гормон «радості» - серотонін. По-третє, і книги, і цукерки можуть називатися однаково. Багато цукерок носять імена літературних героїв або назви казок «Рукавичка». «Червона Шапочка», «Незнайко», «Буратіно», «Гулівер», «Кіт у чоботях», «Золотий ключик», «Синя борода» ...

А ще саме такі  книги і цукерки з однаковими назвами, об'єднавшись,  і  «влаштували» нашим  читачам під час свята шоколаду справжні випробування. І все було про шоколад і в шоколаді! Книжечки «підготували» нашим гостям літературні шокозапитання, а від «літературних» цукерок дітей чекали різноманітні цікаві, веселі, а іноді кумедні конкурси: «Шокопазли», «Шокоманія», «Шокобаскетбол», «Шокозвіренець», «Шокоговорун», «Шокозагадки». І з всіма  цими завданнями наші ласунчики впоролись на відмінно!
  Маленьким  відвідувачам бібліотекарі дотепно і цікаво  розповіли про те, як з'явився шоколад, якими корисними властивостями володіє цей продукт і що за цікаві факти з ним пов'язані, потім  всі дружно та  з задоволенням подивилися мультфільм «Солодка – солодка казка». 
Тепла, дружня,  радісна ладненька атмосфера панувала в залі нашої  дитячої бібліотеки. На обличчях діточок світилися усмішки, а в очах - іскорки запалу.

Гарного настрою  додали діткам і  чудові  зображення боді – артовських  цукерочок на їхніх  щічках  в виконанні бібліотекарки -майстрині Красновської – Кафтан  І. С.
Ну і яке свято, а тим більше свято Шоколаду, без солодкого частування. І воно, звичайно ж , було! Всі учасники «Шоколадної феєрії» отримали солодкі медалі переможців та смачненькі  шоколадні цукерки.
 Літні читання продовжуються! Чекаємо на Вас, любі читачі! Завжди раді!

Немає коментарів:

Дописати коментар