середу, 7 липня 2021 р.

Народознавча рапсодія «Купальська ніч – чарівна ніч»

 Ви все ще не вірите, що чарівна квітка папороті розцвітає в купальську ніч? А даремно! В Каланчацькій дитячій бібліотеці вона сьогодні розцвіла! Розквітла від щирих посмішок наших читачів, від їхнього веселого сміху, від дитячих неперевершених жартів та ерудиції під час конкурсів та вікторин.



Народознавча рапсодія «Купальська ніч – чарівна ніч», незважаючи на природні негаразди, гостинно «зібрала» наших читачів в затишній святковій залі дитячої бібліотеки, щоб дати їм уявлення про традиційне святкування українцями дня Івана Купала, збагатити дітей позитивними емоціями, розкрити красу українських звичаїв, сформувати почуття національної свідомості та любові до рідного краю.

Перед початком заходу всі бажаючі за допомогою боді – арту в виконанні Красновської – Кафтан І.С.  перевтілювалися в магічні квіточки, рибки, міфічні звірятка, вибирали незвичне лісове  ім'я та вирушали на пошуки чарівної квітки щастя.

Свято Купала - давнє свято, але народна пам'ять зберегла Купальську обрядовість та пісні. Іванів день заповнений обрядами, пов’язаними з водою, вогнем і травами: багаття, вінки, купання. 

Про чарівність цього свята, про легенди, пов'язані з ним, про цілющість купальських трав, про мелодичність купальських пісень і розповідали нашим допитливим діткам, показували їм відеоматеріали, насолоджувалися разом  обрядовими піснями, ділилися традиціями святкування в різних куточках країни. 



Дівчатка плели віночок, хлопчаки «виганяли» злу силу з бібліотеки, а всі разом дружно і весело брали участь в народознавчій вікторини «Загадково – магічне свято» та в  цікавих конкурсах: «Струмочок»,  «Трави – обереги», «Купальський хоровод», «Чарівна квітка».

А на завершення свята дітки прикрасили гілочки нашого бібліодеревця різнокольоровими  стрічками з побажаннями всім Добра, Щастя, Добробуту та зробили фотосесію. Наші бібліотечні лісові Мавки були неперевершені! Свято вдалося! Всіх вітаємо зі святом! Нехай щастить!

Немає коментарів:

Дописати коментар