вівторок, 3 серпня 2021 р.

Свято смугастого смаколика «Кавунні витребеньки»

 День народження кавуна в Каланчацькій бібліотеці для дітей  пройшов на «ура»! 
Свято смугастого смаколика «Кавунні витребеньки»  було неперевершеним!

 
Воно відбулося в атмосфері чудового позитиву, веселого дитячого  сміху, дружних кавунових змагань та солодкого частування. Цей смугаста, соковита, смачна ягода, всім  відома,  незмінна візитівка Херсонщини, є улюбленими ласощами дітей та дорослих влітку, а сьогодні змогла поєднати  книги, літо та дітей..








  .
 Не для кого не секрет, що під зеленою, смугастою або плямистої шкіркою ховається хрустка , вабляча до себе м'якоть. А чи відомо вам, що  найбільший кавун важить 122 кг, що  батьківщиною смугастого смаколика є пустелі Африки, що є кавуни  всередині білі, сині, жовті та навіть чорні? Ні? Але це так. Як і незмінним фактом залишається те, що найсмачніші кавуни - херсонські!  І що сьогодні, 3 серпня кавун, святкує в всьому світі свій день народження!



А які іменини без торту? Незвичайний   бібліотортик з загадковими скибками кавуна, під якими ховалися цікаві. пізнавальні, веселі, іноді кумедні завдання для наших гостей  з'явився на святі. І запросили також  на солодкий захід винуватців святкування -чудову кавунову сімейку.  


Після кавунної пізнавальної естафети з цікавими фактами про найбільшу ягоду, з віршами, загадками та вітамінною вікториною дітей чекала конкурсно – розважальна програма. З великим задоволенням та ентузіазмом діти брали участь в  змаганнях: «Вантажники», «Чорненькі бубочки»,  «Баштанна пантоміма», «Музична скибочка»  «Кавуновий комплемент». Але найбільше позитиву  отримали наші маленькі гості від малювання смугастого смаколика наосліп та вгадування ваги кавунів. Це було неперевершено!

А на закінчення свята дітей запросили на перегляд мультфільму  «Буба. Кавун» та  солодке  частування соковитою та апетитною ягодою – нашим найсмачнішим херсонським кавуном.




Вітаємо зі святом та бажаємо всім досхочу насолодитися цим смаколиком!

Немає коментарів:

Дописати коментар