суботу, 29 січня 2022 р.

ARTвиставка – пазлерка «Чарівний світ різнокольорових пазлів Гордеева Мирослава"

 

Любі читачі! А чи знаєте ви, що сьогодні, 29 січня,  у  всьому світі відзначають День пазла? Так – так, саме День   маленьких, барвистих, мозаїчних шматочків, з яких збираються 
чудові фрагменти малюнка або навіть великі картини!
 А чи відомо Вам, що перша головоломка була навчальним посібником та що її створив картограф Джон Спілсбері щоб навчати дітей географії близько 1760 (!) року? Він переніс контури з мапи на листи шпону та
 
розпилив їх по державних кордонах, так вийшли своєрідні практичні приладдя для занять з географії.
  Пазл — це захоплююча гра-головоломка, це одна з дивовижних форм проведення дозвілля, це прекрасна розминка для розуму!



 Їх розмір  залежить від кількості деталей, яка варіюється від 50 до 32000 штук. Досить часто в якості картинки для пазлів виступають герої казок, оповідань або певні сюжети літературного твору. Ці ігри «пасують»  як дітям, так і дорослим. Серед них є справжні шанувальники цих  дивовижних головоломок. Є такі і серед читачів нашої бібліотеки, і не просто любителі пазлів, а  справжні пазломани з власною колекцією пазлокартин!


  Саме така незвична, але дуже цікава та яскрава ARTвиставка – пазлерка «Чарівний світ різнокольорових пазлів» нашого маленького читача, учня 1-А класу Каланчацького ЗПЗСО №1  Гордєєва Мирослава відкрилася  у Каланчацькій бібліотеці для дітей.  
Пазли  завоювали  любов талановитого хлопчика, захопили його та стали улюбленим заняттям. За словами прабабусі, Мирославчик свій першу картинку – пазл самостійно зібрав в 3 рочки. Це була невеличка картинка в 36 фрагментів. Згодом складність зростала, як і зростала кількість маленьких мозаїчних «шматочків». Тепер  йому під силу складання великих сюжетних картин , на створення яких він  витрачає близько двох годин. Маленький пазломан  вже школяр, тому своїм хоббі займається вечорами.


Коли всі шкільні завдання виконані, Мирославчик  разом з прабабусею Тетяною Дмитрівною (а вона найкраща порадниця та «помічниця» для хлопчика в цій захоплюючій справі!)  «творять» яскраві дива. Створюють красу,  розвиваючи при цьому неабияку увагу, пам'ять і дрібну моторику рук. Мабуть тому Мирославчик добре вчиться, гарно та швидко читає, з ним цікаво спілкуватися.  Під час захоплення Тетяна Дмитрівна розповідає онуку про тваринок, героїв казочок, динозаврів, паровозики…, що зображені на малюнках- пазлах. В колекції Мирослава є картина зібрана з 1000 фрагментів, в складанні якої брала участь вся родина протягом цілого тижня Нещодавно у Мирослава з'явились пречудові книги – пазли – подарунок батьків на Новий рік, про які він з захопленням розповідає, демонструє складання книжкових мозаїк, читає в пізнавальних виданнях  цікавинки.
   Скільки картин за цей час зібрано хлопчиком – важко порахувати.  Багато подаровано, деякі найулюбленіші наклеєні на основу та зараз  створили мистецьку  експозицію у дитячій  бібліотеці. Зображення, представлені на картинах –головоломках Мирослава, різноманітні. Працівники книгозбірні  доповнили виставку книжками, які відповідають  сюжетам малюнків експозиції: сучасними дитячими енциклопедіями, казочками, літературними творами.
 Напередодні «дня народження» пазлів маленького пазломана привітали зі святом бібліотекарі та голова Каланчацької районної організації Товариства Червоного Хреста  Петруненко Т.Д в рамках проекту «Їхні долі – наша турбота» та побажали Мирославчику натхнення, успіхів в навчанні та творчості.
 Презентація виставки «Чарівний світ різнокольорових пазлів Гордєєва Мирослава» відбудеться 9 лютого 2022 року після закінчення карантинних обмежень для школярів. Але виставка вже функціонує, дитяча бібліотека ласкаво запрошує кожного – маленького, юного, дорослого -  помилуватися цікавим захопленням хлопчика, почитати книги та спробувати свої сили в складанні пазлів просто в книгозбірні. Словом, провести вільний час з користю та без гаджетів!
Чекаємо на Вас!

Немає коментарів:

Дописати коментар