пʼятницю, 28 січня 2022 р.

Web – Info – дайджест «Краса та велич символів державних»

 Державні символи є важливим атрибутом сучасної держави, складовою її конституційного ладу. Символи нації, створені нею в процесі власного державотворення, з часом, як правило, стають державними у результаті їх закріплення на законодавчо-правовому рівні.
 В 2022 році виповнюється 30 років від часу офіційного затвердження української державної символіки. 15 січня 1992 року Верховна Рада України затвердила музичну редакцію Державного гімну України, автором якої є Михайло Вербицький. Сьогодні, саме 28 січня, 30 років тому, у січні 1992 –го, Верховною Радою було затверджено, що Державним прапором України  є  Український  національний прапор жовто-синього кольору.  А 19 лютого 1992 року Верховна Рада України ухвалила затвердження Тризуба малим гербом України, вважаючи його головним елементом великого Державного герба України.
 З нагоди цих подій  Каланчацькою бібліотекою для дітей був створен Web – Info – дайджест «Краса та велич символів державних»,   під час перегляду якого можна ознайомитися  з основними та маловідомими  фактами про державні символи України та  дізнатися  про посилання для більш детального їх вивчення.
 Запрошуємо до перегляду!

Немає коментарів:

Дописати коментар