пʼятницю, 18 лютого 2022 р.

Фотовиставка – реквієм «Не зорі падають з небес, то Зірки йдуть на небеса…»

 Вже стільки хвиль над нами прокотилось

Із революцій, воєн і незгод,

Однак ще в світі не родилась сила,

Що український знищила б народ. 

                                              О. Афонін

 Вісім років тому, під час Революції Гідності, у період 18-20 лютого в центрі Києва на вулиці Інститутській відбулося найбільш жорстоке протистояння між бійцями підрозділу «Беркут» і патріотами країни.

Від куль снайперів  загинула майже сотня активистів Майдану. Своє життя віддали найкращі представники нації, більшість з них – молодь. Відтоді загиблих учасників акції протесту стали називати Небесна сотня, а 20 лютого в Україні  став пам’ятним Днем Героїв Небесної Сотні  згідно указу Президента.



У знак вшанування подвигу загиблих героїв – учасників Революції Гідності та до восьмих роковин кривавих подій на Майдані в Каланчацькій бібліотеці для дітей підготовлено фотовиставку – реквієм «Не зорі падають з небес, то Зірки йдуть на небеса…»   



В експозиції представлені фотодокументи які висвітлюють події, що відбувалися на буремному Майдані, спогади про «лицарів світла та добра». На виставці також представлені поетичні та прозові твори, присвячені, тим хто віддав своє життя на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави, її європейського вибору. Виставка буде чинною до 24 лютого 2022 року.


  Запрошуємо всіх до дитячої бібліотеки  ознайомитися з  матеріалами виставки, згадати  кроваві лютневі події  2014 року та розділити із всією Україною гордість за її справжніх патріотів.

 21 лютого о 14.00 у нашому бібліокіноз@лі відбується також перегляд відеофактів про Майдан 2014 року та про героїзм та самовідданість  Воїнів Світла. Чекаємо на Вас!


Немає коментарів:

Дописати коментар