середу, 23 лютого 2022 р.

Мовні забавлянки «Гра словами, гра в слова».

 
 21 лютого  відзначається  Міжнародний день рідної мови. Це свято не лише нагадує про культурне розмаїття і багатомовність світу, а й про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні. 


 Наше рідне українське слово – невмируще джерело, з якого пізнаємо навколишній світ, свою родину, свій народ. Українська  мова – багата та барвиста, співуча та мелодійна, красива та різноманітна. Вона – НАША мова! Вона – надзвичайно чудова!
  



 В цьому переконалися наші активні читачі- учні 2 – В класу Каланчацького ЗПЗСО №1 (кл. кер. Шевченко С.В.), які завітали до дитячої бібліотеки на мовні забавлянки «Гра словами, гра в слова».
На діточок чекали цікавинки – інформинки про українську мову, невеличкий екскурс в історію її розвитку, добірка цікавих дитячих «мовних» книжечок та різноманітні лінгвістичні завдання та змагання. Наші маленькі мовознавчики вміло та швидко створили «Сонечко мудрості», знайшли заховані імена у «Мовному філворді», доповнили яскравими кольорами «Словограй»,назвали ласкаво «Маляток – тваринок», отримали задоволення від гри  «Веселі антоніми». А найбільш емоційним та веселим виявився творчий конкурс «Театр фразеологізмів».




 Наших книголюбчиків здивували простота та ніжність українською мові, її мудрість та неповторність. А головне  наші допитливі читачі зрозуміли, що рідна мова першою засвоюється дитиною , але  володіння нею удосконалюється протягом всього життя.

Під час заходу було цікаво, тепло та пізнавально! Маленькі учасники мовних забавлянок проявили чудові знання української мови, прекрасну ерудицію та кмітливість.
 Вивчаймо рідну мову та пишаймося нею!

Немає коментарів:

Дописати коментар