понеділок, 11 лютого 2019 р.

Картопляний бенкет


      



  


   Чи можливі  бенкети в дитячій бібліотеці? Можливо це нова бібліотечна послуга?


Слово  банкет,  або  бенкет,  це  званий  обід, вечеря, тобто застілля, під час якого відзначають  якесь свято,  або вшановують   чийсь ювілей. А гості у нас були, учасники Клубу цікавих зустрічей, що працює при дитячій бібліотеці, учні та батьки  5-А класу Каланчацької ЗОШ№2.  І  вітали ми  декоративну квітку, яка  і  ліки від усіх хвороб, і отрута для  знищення  комах, і засіб для виведення плям, і універсальне добриво,  і нарешті, харчова сировина, з якого можна приготувати хліб, крохмаль, пудру, масло, вино, каву, дріжджі, і навіть шоколад.  А мова йде  про  нашу звичайнісіньку картоплю.
   Діти дізналися багато цікавого про цей смачний продукт. І про історію звідки він появився у нас  на Русі, і скільки можна приготувати різний смачних страв з  картопельки.  Приймали участь в картопляних конкурсах: картопляний переворот, картопляній вікторині, «Якщо любиш ти картоплю», «Збери врожай картопляний»,  кросворд картопляний «І в саду і на городі…».
 Дуже весело проходив конкурс «Принцеса на горошині»,  навіть мами приймали  в ньому участь.  Інсценізували казку «Ріпку» новий лад.  Складали  картопляну гусеничку з прислів’їв, знищували картопляних  шкідників. А  в конкурсі «Картопляний шедевр» наше незалежне журі не змогло визначити кращу поробку,  бо  дитячі вироби з картоплі були оригінальні і незвичні. За підсумками конкурсів було визначено «Містер Картофан» - Лушніков Нікіта і нагороджено його  грамотою.
 Та найбільше всім сподобався  дегустаційний стіл. Хочемо подякувати матусям і бабусям з 5-А класу які теж підготувалися до цього свята напекли пирогів і дерунів, рулетів і чипсів, печиво і вареників, картоплю «фрі» і запечену картоплю .  Всі з задоволенням пригощалися стравами з картоплі, принесеними на свято.





Немає коментарів:

Дописати коментар