середу, 13 лютого 2019 р.

«Безпечна павутина Інтернету».


     5 лютого 2019 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) ,  в  цьому  році він проходить під гаслом  - “Разом для найкращого Інтернету”. Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів.
   Ніхто не буде заперечувати, що тепер Інтернет відіграє важливу роль у житті людей, бо  це цікавий та захоплюючий світ . Сьогодні все більше дітей користується Інтернетом для спілкування, пошуку інформації, ігор, скачування мультимедійного контенту.  Але в Інтернеті є свої правила,  яких треба суворо дотримуватись, для того, щоб уникнути неприємних та небезпечних ситуацій, особливо для  школярів. Бо  з   розширенням можливостей в онлайні зростають і ризики. Що може статися в реальному житті через безтурботну віртуальну поведінку? Чи знають про це діти?  Чи завжди   Інтернет буває безпечним?
 Отримати відповіді на всі ці та інші запитання в дитячу бібліотеку були запрошені  учні 5- А класу «Каланчацького ЗПЗСО №1» (кл. кер. Якубова О.Л.) на  гру – тренінг  «Безпечна павутина Інтернету».  Маленькі  користувачі   дослідили позитивні і негативні наслідки Інтернету, дізналися  про те, як залишатися в безпеці при використанні соціальних мереж і не тільки, засвоїли правила безпечної роботи в Інтернеті.  Діти з інтересом прослухали казочку про дівчинку Скріпочку, яка нехтувала правилами  безпеки в мережі, поміркували про її поведінку за допомогою звичайних канцелярських скріпок.  Учні приймали участь у вправах:  «Анонім»,  «Автострада- Світлофор»,  «Побажання»,  в іграх: «Плутанина» та «Безпечно – небезпечно», переглядали відеоролики про  темні та світлі сторони Інтернету, дитячу залежність від нього, а  наприкінці  заходу  склали «Кодекс розумного користувача Інтернетом».




Немає коментарів:

Дописати коментар