пʼятницю, 31 січня 2020 р.

Годинка - цікавинка " Про мишку, щурика і не тільки..."


  Ще раз зустріти Новий 2020 рік , але вже за китайським календарем, в дитячій бібліотеці зібрались допитливі читачі, члени клубу «Чомучка», учні 3-А класу ЗОШ №2 (класовод Цимбалюк В.В.).  І не просто зустріти, а дізнатися все-все-все про символ року – білого металевого щура та інших представників роду гризунів під час годинки – цікавинки « Про мишку, шурика і не тільки…».
  Рік Білого Металевого Щура, згідно китайського календаря, розпочинався наприкінці першого місяця року, а саме - 25 січня 2020 року і закінчується 11 лютого 2021 року. Рік Металевого  Щура прийшов  відразу після того, як закінчився рік Жовтої Земляної Свині (2019).

  Ви думаєте, що миші та щурі це тільки шкідники? А ось і ні! Це дуже кумедні та дуже соціальні маленькі істоти, яких часто утримують в якості домашніх тварин. Багато цікавих і унікальних фактів про цих тваринок дізналися і наші «чомучки»: що щури полюбляють їсти солодке, а не сир, що хвости у миші більші за довжину тіла, що мишей близько 40 видів, що найменша миша – крихітка довжиною всього 5 см. А ще ... вони головні герої багатьох казок і фантастичних пригод.



Чого тільки варта щурик Лариска, яка разом зі своєю господинею Шапокляк завітала до дітлахів на захід.                                                                                                                                                                                                                                                                                      Разом з ними діти брали участь в вікторинах «Мишачі головоломки» та «Запитання від Міккі – Мауса», в конкурсі скоромовок «Мишачий писк», в літературній розвазі «Театральна рукавичка» та рухливій грі «Пташка високо літає». 











І як не намагалися капосна Шапокляк і всюди пролазлива Лариска ввести їх в оману, наші юні читачі завжди давали правильні відповіді та виявили чудові знання і кмітливість.  А ще вони порадили гостям побільше читати та стати читачами дитячої бібліотеки. Тому що хто багато читає - той багато знає!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар