пʼятницю, 31 січня 2020 р.

Екологічний бібліобумеранг "Книга совісті людської"


  Є гарний вислів Й. Гете: «Природа – єдина книга, кожна  сторінка якої сповнена  глибокого змісту». Який правильний вислів!  Природа  Землі дійсно  не знає пустоти, кожна її частинка насичена життям. Природа красива і корисна. Але не тільки. Вона  дуже тендітна і вразлива.  І ставитись до неї потрібно вкрай обережно і дбайливо. І якщо людина вже назвала себе господарем планети, то на людстві і лежить відповідальність за її збереження. На землі все взаємопов’язане одним ланцюжком. І варто розірватися йому, як почнуть зникати з лиця Землі рослини і тварини, а згодом  може загинути і сама людина. Адже колись, багато мільйонів років тому були  на Землі гігантські динозаври, жив могутній  мамонт, ще недавно  бігав на Поліссі велетенський тур,  а зараз їх не має…  І це дуже прикро і сумно… Тому природа потребує людського захисту повсякчас. І говорити про  це потрібно! І як  можна частіше!
  Щоб  збагатити знання дітей  про природу України, розкрити таємницю кольорових сторінок Червоної книги, розповісти про  значення природоохоронної роботи в країні, а також щоб виховувати  у школярів свідому любов до Батьківщини, толерантність, повагу до природи  і викликати відчуття єдності з довкіллям для учнів 8-х класів Каланчацького ЗПЗСО №1 (вчителі географії Наумова Н.Л. та Мрочко М.М.)  працівниками бібліотеки для дітей були проведені бібліотечні екологічні бумеранги  «Книга совісті людської».
 
 Під час зустрічі діти  дізналися  про дивовижний світ природи нашої країни,  прослухали інформацію про рослини та тварин, які занесені до Червоної книги України, в тому числі ті, що представлені на теренах Херсонської  області, ознайомилися  з природно-заповідними територіями, їх основними завданнями та призначенням. Особливу увагу звернули  на красу і велич  заповідника Асканія - Нова.


 
Діти переглянули цікаві презентації  та відеофільми про червонокнижний тваринний і рослинний світ України , осмислили  проблеми зникнення та необхідності збереження рідкісних та зникаючих видів, ознайомилися з багатьма  книгами на цю тему, що є в дитячій бібліотеці. Для дітей було несподіванкою дізнатися, що крім Червоної та Зеленою книг України існує і Чорна книга,  в якій розповідається про ті види тварин і рослин. що назавжди покинули планету Земля. І головне, що зрозуміли учні під час заходу - кожну проблему потрібно вирішувати, починаючи з себе, зі свого рідного краю,  з його охорони та вивчення.


Немає коментарів:

Дописати коментар